Print Recipe
Penkių skonių kiniška vištiena
Sultinga, saldžiai lipni, maloniai aitri vištiena, prisotinta kiniškos virtuvės prieskonių
Course Main Dish
Virtuvė Kinijos
Raktažodis vištiena
Pasiruošimas 10 min
Laikas 60 min
Pasyvus laikas 24 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Marnatui
Patiekimui
Course Main Dish
Virtuvė Kinijos
Raktažodis vištiena
Pasiruošimas 10 min
Laikas 60 min
Pasyvus laikas 24 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Marnatui
Patiekimui
Procesas
  1. Pradėkite ruoštis gaminti šį patiekalą iš vakaro. Viščiuką padalinkite į 8 dalis (stuburą ir kaklą nupjaukite ir atidėkite sultiniui). Pabarstykite druska ir palikite pastovėti bent 0,5-1 valandą.
  2. Pasigaminkite marinatą: sumaišykite visus išvardintus ingredientus mažame dubenėlyje. Viščiuko dalis sudėkite į zip-lock maišelį, supilkite marinatą, išleiskite orą, pamasažuokite, kad marinatas pasiektų kiekvieną viščiuko dalį. Padėkite į šaldytuvą bent per naktį, kai prisiminsite, apverskite maišelį kita puse, kad marinatas pasiskirstytų tolygiai. Taip marinuoti galite iki 2 parų. Ištraukite iš šaldytuvo likus maždaug 2 valandom iki patiekalo ruošimo, kad vištiena įgautų kambario temperatūrą.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Viščiuko dalis sudėliokite nedidelėje skardoje (kad visi gabalėliai sutilptų vienu sluoksniu), ant mėsos užpilkite marinatą - marinatas turėtų pilnai padengti visą kepimo skardos dugną (antraip kepant svils). Jei marinato nepakanka, įpilkite 1-2 šaukštus vandens. Pašaukite skardą į orkaitę. Kepant, jei matote, kad kepa nelygiai, pasukite skardą 90C kampu. Kepkite apie 45 minutes, arba kol mėsa taps minkšta šalia kaulo (nei nenorite, kad krūtinėlės pernelyg išsausėtų kepant, po maždaug 25 min kepimo jas ištraukite iš orkaitės, palikdami skardoje tik raudonesnės mėsos gabalėlius su kaulu (šlauneles ir kt).
  4. Padidinkite orkaitės kaitrą iki 230C. Jei buvote iėmę krūtinėles, jas įdėkite atgal į kepimo skardą. Keplite toliau viščiuką, palaistydami maždaug kas 3-4 minutes skysčiu, esančiu skardoje, kad kepant mėsa glazūruotųsi, viso apie 12 minučių, arba kol visi gabaliukai gražiai apskrus.
  5. Patiekite su virtais ryžiais ir Azijietiškomis agurkų salotomis
Pastabos

Nesulvalgyti šio patiekalo likučiai labai tiks jūsų pietų dėžutei!

Recepto šaltinis - Samin Nosrat, Salt, fat, acid, heat

Komentarų apie "Penkių skonių kiniška vištiena": 2

  1. Nida:

    Neringa, na sunku tą miriną kuo nors pakeisti, nes nėra atitikmenų jam. Galima mėginti su kokiu saldesniu baltu vynu, bet tai bus ne tas. Tik šiuo konkrečiu atveju galit, manau, visgi mėginti, nes kinų virtuvėj skonius permuša kiti prieskoniai (jei būtų japoniškas patiekalas, tai siūlyčiau negadinti maisto su pakaitalais:)), todėl šiuo konkrečiu atveju su baltu vynu turėtumėt kažką panašaus gauti. Bet jei jums patinka Azijos virtuvė – labai nuoširdžiai rekomenduoju tiesiog nusipirkti buteliuką mirino Assorti ir turėsit kokiems metams laiko visoms progoms (jis puikiai tinka mėsos marinavimui, beje).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *