Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 60 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Universaliam pomidorų padažui
- 60 ml Alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas smulkiai supjaustytas
- 2 skiltelės česnako susmulkintos
- 1 čili pipiras gali būti džiovintas
- druskos, pipirų
- 680 g pomidorų passatos*
- 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
- 1 lauro lapas
- saujelė baziliko lapų (plius patiekimui)
- žiupsnelis džiovintų mairūnų
Patiekimui
- 500 g itališkos pastos**
- parmezano sūrio sutarkuoto šviežiai
- burrata sūrio
Ingredientai
Universaliam pomidorų padažui
Patiekimui
|
|
Procesas
- Didelėje gilioje sunkioje keptuvėje (arba puode) pašildykite aliejų, suberkite svogūnus, česnakus, sutrupinkite čili pipirą, įberkite druskos ir kepinkite ant silpnos ugnies apie 15 min., arba kol svogūnai visiškai suminkštės, bet neapskrus.
- Supilkite passatą, konservuotus pomidorus, sudėkite bazilikus, mairūnus ir lauro lapą, ir troškinkite ant vidutinės/silpnos ugnies apie 40-45 minutes, kol padažas taps tirštas ir sodrus. Padažą vis pamaišykite, patrinkite šaukšto nugarėle pomidorus, kad jie susitroškintų pilnai. Pabaigoje įberkite druskos ir pipirų (aš dar įberiu ir šiek tiek cukraus), ir atidėkite į šalį. Šį padažą galima pasigaminti gerokai iš anksto, beliks tik patiekiant pašildyti.
- Išvirkite gerai pasūdytame vandenyje pastą, kol ji taps al dente. Pašildykite padažą, sudėkite išvirusią pastą į keptuvę su padažu, ir švelniai sumaišykite, kad pasta pasidengtų pomidorų padažu. Jei padažas pernelyg tirštas, jį praskieskite samteliu vandens, kuriame virė pasta.
- Sudėkite pastą į pašildytas gilesnes lėkštes, ant viršaus uždėkite šviežios burratos, pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu, pašlakstykite šlakeliu aliejaus ir pabarstykite šviežiais bazilikų lapeliais.
Pastabos
*pomidorų passata - tai pomidorų tyrė, parduodama stikliniuose buteliuose arba kartonėliuose
**su šiuo padažu man skaniausia itališka tagliatelle pasta pagaminti iš kietagrūdžių miltų. Tik virkite ją apie 2-3 minutes trumpiau, nei nurodyta ant pakelio, mat pasta turi likti tikrai al dente