
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 250 g pastos (gali būti bet kokios rūšies ir formos)
- 2 šaukštai sviesto
- 1 svogūnas mažas, susmulkintas
- 2 česnako skiltelės susmulkintos
- 2 šaukšteliai miltų
- ½ stiklinės balto vyno
- 1 stiklinė grietinėlės 15% arba 36%
- 250 g lašišos filė be odos, supjausytos gabalėliais
- druskos, pipirų
- žaluymynų (pvz petražolių, bazilikų)
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Pastą išvirkite pagal instrukcijas iki al dente konsistencijos gerai pasūdytame vandenyje
- Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame apkepinkite svogūnus, kai suminkštės sudėkite česnakus ir pakepinkite pusę minutės, kol paskleis aromatą. Sudėkite miltus ir išmaišykite, kol gausite vienalytę tyrelę. Pilkite vyną ir nuolat maišykite, kad miltų masė ištirptų, pasiskirstytų tolygiai, neliktų gumuliukų.
- Supilkite grietinėlę, ir toliau maišydami šildykite, kol užvirs. Įberkite druskos, pipirų, sudėkite lašišos gabalėlius, sumaišykite ir kai tik lašiša opakeis spalvą, iškart išjunkite, leiskite žuviai išvirt šiame karštame padaže. Jei padažas pernelyg tirštas, galite įpilti samtelį vandens, kuriame virė pasta.
- Pastą nusausinkite. suverskite į paruoštą padažą, išmaišykite ir pabarstę žaluymynais patiekite. Jei norite, galite užtarkuoti parmezano sūrio.