Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 15 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- Alyvuogių aliejaus
- 3 cukinijos (nedidelės, jaunos, minkšta odele), supjaustytos apie 5-6mm storumo riekelėmis
- 1 šaukštas raudonojo vyno acto (arba kitokio švelnaus acto)
- druskos ir pipirų
- 2 saujos šviežių baziliko lapelių (ir dar saujelė pabarstyti patiekiant)
- 2-3 šaukštai susmulklintų šviežių petražolių
- 500 g pastos (trumpos - pvz, penne)
- 1 citrinos nutarkuota žievelė
- 1 šaukštas marinuotų kaparėlių (nuskalautų vandeniu)
- 200 g buivolės mocarelos
- 150 g šaldytų edamame (sojų pupelių), arba keiskite šaldytomis pupomis arba žirneliais
Ingredientai
|
|
Procesas
- Užkaiskite didelį puodą vandens, įberkite druskos (tiek, kiek reikia pastai virti) Šalia įkaitinkite didelę keptuvę ir dalimis (neperkraudami keptuvės) apkepinkite cukinijų griežinėlius aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkit iš keptuvės į dubenėlį ir supilkite actą, pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų. Palikite pasimarinuoti.
- Kai puode vanduo užvirs, suberkite edamame ir po 2-3 minučių kiaurasamčiu išgriebkite, trumpai perliekite šaltu vandeniu, kad išsilaikytų žalia spalva. Atidėkite į šalį. Į tą patį vandenį sudėkite pastą ir virkite, kaip parašyta ant pakelio, al dente.
- Kol pasta verda, mažu elektriniu smulkintuvu sutrinkite bazilikus, petražoles, 80ml alyvuogių aliejaus, žiupsnį druskos ir pipirų. Kai pasta išvirs, nupilkite vandenį ir sudėkite išvirtą pastą atgal į puodą, kuriame ji virė. Sudėkite kepintas cukinijas su visu skysčiu, kuris išsiskyrė, suberkite edamame, supilkite bazilikų padažą, pabarstykite nutarkuota citrinos žievele, kaparėliais, sudėkite į gabalėlius suplėšytą mocarelą ir viską atsargiai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais ir patiekite pabarstę likusiais baziliko lapeliais.
Pastabos
Įkvėpimas - Y. Ottolenghi (receptas mano šiek tiek koreguotas)