Print Recipe
Pasta su keptom cukinijom, bazilikais ir mocarela
Greitai paruošiamas vegetariškas patiekalas. Tinkamas gaminti tiek didesnėmis, tiek mažesnėmis porcijomis. Skanus ir šiltas, ir šaltas (salotų pavidalu)
Vegetariška pasta su keptom cukinijom ir mocarela
Virtuvė Italian
Raktažodis cukinijos, pasta
Pasiruošimas 5 min
Laikas 15 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Virtuvė Italian
Raktažodis cukinijos, pasta
Pasiruošimas 5 min
Laikas 15 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Vegetariška pasta su keptom cukinijom ir mocarela
Procesas
  1. Užkaiskite didelį puodą vandens, įberkite druskos (tiek, kiek reikia pastai virti) Šalia įkaitinkite didelę keptuvę ir dalimis (neperkraudami keptuvės) apkepinkite cukinijų griežinėlius aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkit iš keptuvės į dubenėlį ir supilkite actą, pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų. Palikite pasimarinuoti.
  2. Kai puode vanduo užvirs, suberkite edamame ir po 2-3 minučių kiaurasamčiu išgriebkite, trumpai perliekite šaltu vandeniu, kad išsilaikytų žalia spalva. Atidėkite į šalį. Į tą patį vandenį sudėkite pastą ir virkite, kaip parašyta ant pakelio, al dente.
  3. Kol pasta verda, mažu elektriniu smulkintuvu sutrinkite bazilikus, petražoles, 80ml alyvuogių aliejaus, žiupsnį druskos ir pipirų. Kai pasta išvirs, nupilkite vandenį ir sudėkite išvirtą pastą atgal į puodą, kuriame ji virė. Sudėkite kepintas cukinijas su visu skysčiu, kuris išsiskyrė, suberkite edamame, supilkite bazilikų padažą, pabarstykite nutarkuota citrinos žievele, kaparėliais, sudėkite į gabalėlius suplėšytą mocarelą ir viską atsargiai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais ir patiekite pabarstę likusiais baziliko lapeliais.
Pastabos

Įkvėpimas - Y. Ottolenghi (receptas mano šiek tiek koreguotas)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *