Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 15 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 250 g vyšninių pomidorų
- 1,5 šaukšto Alyvuogių aliejaus
- druskos, grūstų juodųjų pipirų
- 200 g spagetti (galite rinkits viso grūdo - bus dar sveikiau!)
- 500 g brokolių (apie 1 didesnė galvutė)
- saujelė migdolų riešutų (pasmulkintų peiliu)
- 1 šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės
- 1 česnako skiltelė susmulkinta
- ½ stiklinės mėtų lapelių susmulkintų
- 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių
- ¼ stiklinės sutarkuoto parmezano sūrio (20g) plius patiekimui
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Išklokite nedidelę kepimo skardelę kepimo popieriumi. Sudėkite į skardelę pomidorus, pašlakstykite ½ šaukšto aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite 10 minučių, kaol lengvai apskrus
- Pastą išvirkite pasūdytame vandenyje iki al dente konsistencijos. Nusausinkite.
- Kol pasta verda ir pomidorai kepa, sutarkuokite brokolius burokine tarka. Įkaitinkite didelę keptuvę (geriausia jei turite nepridegančiu paviršiumi), supilkite likusį šaukštą aliejaus, suberkite migdolus, citrinos žieveles ir česnakus. Kepinkite apie 2 minutes, arba kol migdolai švelniai apskrus. Padidinkite kaitrą, suberkite tarkuotus brokolius (gali prireikti tą padaryti keliomis porcijomis), ir kepinite maišydami apie 3-4 minutes, arba kol truputį suminkštės (neturi visiškai suminkštėti, turi išlikti traškūs). Įmaišykite smulkintas mėtas, citrinų sultis, parmezaną, įberkite druskos ir pipirų.
- Padalinkite pastą į dvi lėkštes ir ant viršaus uždėkite brokolių trupinių, pabarstykite parmezano sūriu, įdėkite keptų pomidorų. Galite patiekti su kokiu nors mėgstamu priedu - fetos sūriu, mocarela ar kitu.
Pastabos
Recepto šaltinis - Donna Hay, Everyday Fresh