Print Recipe
Pasta su brokolių trupiniais ir migdolais
Šis neįprastas pastos patiekalas yra tas, prie kurio priprantama. Jis jau tapo vienu mėgstamiausių mano šio sezono valgių, kuriam paruošti užtrunku 15 minučių.
Pasiruošimas 10 min
Laikas 15 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 15 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Išklokite nedidelę kepimo skardelę kepimo popieriumi. Sudėkite į skardelę pomidorus, pašlakstykite ½ šaukšto aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite 10 minučių, kaol lengvai apskrus
  2. Pastą išvirkite pasūdytame vandenyje iki al dente konsistencijos. Nusausinkite.
  3. Kol pasta verda ir pomidorai kepa, sutarkuokite brokolius burokine tarka. Įkaitinkite didelę keptuvę (geriausia jei turite nepridegančiu paviršiumi), supilkite likusį šaukštą aliejaus, suberkite migdolus, citrinos žieveles ir česnakus. Kepinkite apie 2 minutes, arba kol migdolai švelniai apskrus. Padidinkite kaitrą, suberkite tarkuotus brokolius (gali prireikti tą padaryti keliomis porcijomis), ir kepinite maišydami apie 3-4 minutes, arba kol truputį suminkštės (neturi visiškai suminkštėti, turi išlikti traškūs). Įmaišykite smulkintas mėtas, citrinų sultis, parmezaną, įberkite druskos ir pipirų.
  4. Padalinkite pastą į dvi lėkštes ir ant viršaus uždėkite brokolių trupinių, pabarstykite parmezano sūriu, įdėkite keptų pomidorų. Galite patiekti su kokiu nors mėgstamu priedu - fetos sūriu, mocarela ar kitu.
Pastabos

Recepto šaltinis - Donna Hay, Everyday Fresh

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *