Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- Alyvuogių aliejaus
- 1 baklažanas supjaustytas apie 1cm dydžio kubeliais
- 4 česnako skiltelės susmulkintos
- čili pipirų dribsnių (pagal skonį)
- 1 šaukštas balzamiko acto
- 2 indeliai konservuotų pomidorų savo sultyse (po 400 g)
- 1 šaukštelis cukraus
- druskos, pipirų
- šviežių bazilikų lapų
- 500 g pastos (labiau tiks trumpa)
- tarkuoto parmezano patiekti
Ingredientai
|
|
Procesas
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite gerą šlaką aliejaus (3-4 šaukštus). Suberkite baklažano gabalėlius ir kepinkite, vis pamaišydami, apie 15 minučių, kol baklažanai suminkštės ir mažumėlę apskrus. Galite kepant įpilti dar aliejaus, tačiau prisiminkite, kad kiek jo bepiltumėt, baklažanai visą sugers, tad nepersistenkite, antraip padažas bus pernelyg riebus.
- Suberkite į keptuvę česnakus, įberkite čili pipirų dribsnius ir dar minutę pakepinkite. Įpilkite balzamiko actą, supilkite pomidorus kartu su sultimis, įberkite cukraus, druskos, pipirų, patrinkite pomidorus mentele ar mediniu šaukštu, ir palikite troškintis geras 15 minučių, arba kol baklažanai taps visiškai minkšti. Jei matote, kad padažas tirštėja labiau nei norėtųsi, įpilkite vandens (arba geriausia - vandens, kuriame verda pasta).
- Atskirame puode išvirkite pastą pagal pakelio instrukcijas, iki al dente konsistencijos. Nupilkite vandenį, bet pasilikite apie puodelį pastos vandens padažui praskiesti.
- Bebaigiant virti padažui suberkite susmulkintus bazilikus (kelis lapelius pasilikite patiekimui), patikrinkite ar netrūksta sūrumo, saldumo. Praskieskite padažą iki norimos konsistencijos su atidėtu pastos vandeniu. Sumaišykite virtą pastą su padažu, sudėkite į lėkštes, pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu ir baziliko lapeliais. Patiekite iškart.