
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 600 g palijos filė su oda (tiks ir kitos žuvys - lašišos, upėtakiai)
- druska, pipirai
Sviesto abrikosų padažui
- 125 g sviesto
- 1 citrinos sultys ir nutarkuota žievelė
- 2 šaukštai abrikosų džemo
- 1 česnako skiltelė sutarkuota
- krapų
- druskos, pipirų
Ingredientai
Sviesto abrikosų padažui
|
![]() |
Procesas
- Palijos filė supjaustykite kepsneliais, nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Žuvį pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Įkaitinkite grilio groteles (kamado tipo grilį įkaitinkite iki 180-190C, be konvEGGtoriaus).
- Pasigaminkite sviesto abrikosų padažą: nedideliame puode ištirpinkite sviestą kartu su citrinų sultimis ir žievele, abrikosų džemu, česnakais, druska ir pipirais. Galite dalį druskos pakeisti sojų padažu. Padažą užvirinkite ir pavirkite ant nedidelės ugnies apie 2-3 minutes maišydami, tada suberkite susmulkintų krapų ir nukelkite nuo ugnies. Paragaukite, ar netrūksta druskos, rūgšties.
- Žuvį grilyje pradėkite kepti odele į apačią. Pusę su odele kepkite 4-5 minutes, tada teptuku patepkite žuvies kepsnelių viršų sviesto abrikosų padažu, apverskite ir kepkite dar apie 2 minutes. Svarbiausia - neperkepkit: verčiau tegul žuvis būna šiek tiek nepilnai iškepusi, nei perkepusi. Patiekite žuvį iškart, klokite ją odele į apačią ant bulvių (arba kalafiorų, arba salierų) košės, pašlakstykite padažu ir pabarstykite krapais.
Pastabos
Žuvį šiam patiekalui galima kepti ir keptuvėje, prirreiks apie 2-3 šaukštų aliejaus.