Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 45 min |
Porcijos |
|
Ingredientai
- 300 g obuolių nuluptų, supjaustytų apie 1cm dydžio gabalėliais
- 210 g miltų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- ½ šaukštelio valgomosios sodos
- žiupsnelis druskos
- 100 g cukraus (dėkite daugiau, jei obuoliai labai rūgštūs)
- 2 kiaušiniai
- 120 ml aliejaus
- 120 ml graikiško jogurto
Cinamoninei plutelei
- 1 šaukštas sviesto
- 50 g rudojo cukraus
- 1 šaukštelis cinamono
Ingredientai
Cinamoninei plutelei
|
|
Procesas
- Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pailgą kekso formą (mažesnę) išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir cukrų. Suberkite obuolius ir viską sumaišykite. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, aliejų ir jogurtą - maišykite tik šakute, kad kiaušinio trynys ir baltymas susimaišytų, neplakite.
- Suberkite birius produktus į skystus, ir šaukštu atsargiai išmaišykite, tik jokiais būdais neplakite, nepersistenkite, tik kol susijungs ingredientai. Supilkite masę į paruoštą kepimo indą.
- Mažame dubenėlyje sumaišykite sviestą, cukrų ir cinamoną. Pirštų galiukais maigykite sviestą ir cukraus masę, kol gauste riebius trupinius. Šiuos riebius cukraus trupinius suberkite tolygiai ant tešlos, ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 40-45 minutes, arba kol plutelė taps traški, o pyragas pilnai iškepęs.
Pastabos
Recepto šaltinis (mano lengvai modifikuotas) - Kwestia smaku