Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės ant kokosinio raudonųjų lęšių patalo
Visa vakarienė – vienoje didelėje keptuvėje. Darbo – nulis, rezultatas – šimtas! Sultinga vištiena ir aromatingas kokosinis lęšių troškinys. Visi Azijos skoniai vienoje lėkštėje.
Porcijos Pasiruošimas
6porc 10min
Laikas
40min
Porcijos Pasiruošimas
6porc 10min
Laikas
40min
Ingredientai
Raudonojo kario vištienai:
Indiškam lęšių troškiniui (dhal)
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Paruoškite vištieną: dubenėlyje sumaišykite kokosų grietinėlę ir raudonąją kario pastą. Šiuo mišiniu aptepkite kiekvieną vištienos šlauneles (petukus) odeles. Atidėkite į šalį.
  2. Įkaitinkite didelę keptuvę** (tokią, kurią galėsite pašauti į orkaitę), joje aliejujue apkepinkite svogūnus, kol šie suminkštės ir apskrus. Suberkite imbierus, čili pipirą, suberkite prieskonius – kalendras, kuminą ir ciberžolę, viską dar pakepinkite apie 1 min.
  3. Į keptuvę supilkite sultinį, vandenį, kokosų pieną bei suberkite lęšius. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Užvirinkite. Sudėkite kale lapus (pakiškite juos giliau), ant viršaus sudėliokite vištieną odelėmis į viršų, ir pašaukite į orkaitę. Kepkite neuždengę apie 40 minučių, arba kol vištiena taps minkšta, odelės gražiai apskrudę.
  4. Patiekite pabarstę kalendrų lapais ir pašlakstę laimų sultimis.
Pastabos

*nebūtina pirkti kokosų grietinėlės, galite tiesiog nugriebti nuo konservuoto kokosų pieno viršaus tirštą sluoksnį (prieš tai indo nesupurtykite, tad skystis išliks susisluoksniavęs), o likusį skystį iš indelio panaudoti vietoj recepte nurodyto vandens

**Šiam patiekalui reikės tikrai didelės keptuvės… Jei ruošiamte pietus mažesniam ratui žmonių ir neturite didelės keptuvės, verčiau dalinkite receptą pusiau ir ruoškite mažesnį kiekį. Arba vietoj keptuvės naudokite kepimo indą. 

Recepto šaltinis – Donna Hay, One Pot Perfect