Patiekalas, kuriam prireiks vos vieno orkaitei tinkamo indo - keptuvės, kepimo formos ar pan. Patiems bus sunku patikėti, kad sudėjus į krūva visus ingredientus ir pašovus kepti, po kurio laiko ištrauksite visai šeimai paruoštą vakarienę. Ir (beveik) jokio indų plovimo 🙂
Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 75 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 2 baklažanai (perpjauti išilgai į ketvirčius, tada kiekvienas ketvirtis perpjautas skersai pusiau)
- 60 ml Alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
- 350 g vyšninių pomidorų (perpjautų pusiau arba ketvirčiais)
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse (susmulkintų)
- 6 česnako skiltelės supjaustytos plonomis riekelėmis
- 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
- 20 g šviežių bazilikų lapų (suplėšytų)
- 1 raudonasis čili pipiras (smulkiai supjaustytas)
- 1 šaukštelis cukraus
- 100 g sviesto (supjaustyto gabaliukais) - galite dėti ir šiek tiek mažiau
- 250 g trumpos pastos (fusiloni, pene...)
- 400 ml verdančio vandens
- 40 g sutarkuoto parmezano sūrio (patiekti)
- kapotų petražolių (patiekti)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C (su apipūtimu). Baklažanus sudėkite į didelę (30cm skersmens) gilią keptuvę (tinkamą pašauti į orkaitę) arba talpų kepimo indą, pabarstykite juos 1 šaukšteliu druskos, daug pipirų, supilkite aliejų, viską išmaišykite, sustatykite baklažanų gabalėlius odele į apačią ir pašaukite į orkaitę 30-čiai minučių (kol baklažanai suminnkštės ir truputį apskrus).
- Išimkite keptuvę su apkepintais baklažanais ir sudėkite visus likusius ingredientus (išskyrus parmezaną ir petražoles), įberkite ¾ šaukštelio druskos, viską išmaišykite, keptuvę uždenkite kuo sandariau aliuminio folija (arba dangčiu, jei tokį turite) ir pašaukite vėl kepti 30 minučių (nepergyvenkit, kad pasta visa nepasidengusi vandeniu).
- Atidenkite foliją (ar dangtį), viską išmaišykite ir vėl pašaukite kepti apie 15 minučių atidengus, arba kol viskas bus gražiai apskrudę. Išimkite iš orkaitės ir palaikykite 10 minučių, tada viską pabarstyktie parmezanu ir petražolėm (bei bazilikais, jei turite) ir patiekite.