Print Recipe
Orkaitėje kepta pasta su baklažanais ir pomidorais
Patiekalas, kuriam prireiks vos vieno orkaitei tinkamo indo - keptuvės, kepimo formos ar pan. Patiems bus sunku patikėti, kad sudėjus į krūva visus ingredientus ir pašovus kepti, po kurio laiko ištrauksite visai šeimai paruoštą vakarienę. Ir (beveik) jokio indų plovimo 🙂
Pasta su baklažanais ir pomidorais kepta orkaitėje
Course Main Dish
Virtuvė Italian
Raktažodis baklažanai, pomidorai, pasta
Pasiruošimas 5 min
Laikas 75 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Main Dish
Virtuvė Italian
Raktažodis baklažanai, pomidorai, pasta
Pasiruošimas 5 min
Laikas 75 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Pasta su baklažanais ir pomidorais kepta orkaitėje
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C (su apipūtimu). Baklažanus sudėkite į didelę (30cm skersmens) gilią keptuvę (tinkamą pašauti į orkaitę) arba talpų kepimo indą, pabarstykite juos 1 šaukšteliu druskos, daug pipirų, supilkite aliejų, viską išmaišykite, sustatykite baklažanų gabalėlius odele į apačią ir pašaukite į orkaitę 30-čiai minučių (kol baklažanai suminnkštės ir truputį apskrus).
  2. Išimkite keptuvę su apkepintais baklažanais ir sudėkite visus likusius ingredientus (išskyrus parmezaną ir petražoles), įberkite ¾ šaukštelio druskos, viską išmaišykite, keptuvę uždenkite kuo sandariau aliuminio folija (arba dangčiu, jei tokį turite) ir pašaukite vėl kepti 30 minučių (nepergyvenkit, kad pasta visa nepasidengusi vandeniu).
  3. Atidenkite foliją (ar dangtį), viską išmaišykite ir vėl pašaukite kepti apie 15 minučių atidengus, arba kol viskas bus gražiai apskrudę. Išimkite iš orkaitės ir palaikykite 10 minučių, tada viską pabarstyktie parmezanu ir petražolėm (bei bazilikais, jei turite) ir patiekite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *