Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Pastai
- 400 g miltų (geriausia semolina flour)
- 200 ml šilto vandens arba pagal poreikį
- druskos
Špinatų padažui
- 500 g špinatų (gali būti šaldyti)
- 80 ml Alyvuogių aliejaus
- 3 skiltelės česnako susmulkintos
- 7 ančiuvių filė (sūryti arba aliejuje)
- 1 čili pipiras susmulkintas (nebūtina)
- 60 ml balto vyno (arba vandens, kuriame virė pasta)
- tarkuoto parmezano sūrio
Ingredientai
Pastai
Špinatų padažui
|
|
Procesas
- Užminkykite pastos tešlą: ant darbastalio (arba virtuvinio kombaino inde) suberkite miltus, padarykite viduryje duobutę, supilkite vandenį ir druską, ir minkykite, kol gausite labai elastingą tešlą. Įsukite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite pastovėti pusvalandį.
- Atgnybkite gabalėlį tešlos, iš jos suformuokite ploną virvelę, ją supjaustykite maždaug 1cm dydžio gabalėliais, ir valgomojo (sviestinio) peilio briauna braukite per tešlos gabalėlį, kol jis išsiries it auselė. Padėkite ant miltuoto paviršiaus ir taip suformuokite likusią pastą. Laikykite paskleistą, pabarstę miltais, kad apdžiūtų.
- Užkaiskite didelį puodą gerai pasūdyto vandens. Kai užvirs, suberkite pastą ir virkite apie 2-3 minutes, arba kol ji taps al dente.
- Per tą laiką pasigaminkite padažą: špinatus nuspauskite, pašalindami skystį (jei nausojate šviežius špinatus ar kitus žalėsius, juos pirma trumpai apvirkite, tada nuspauskite skystį ir pasmulkinkite). Keptuvėje įkaitinkite maždaug ⅔ kiekio aliejaus. Suberkite susmulkintus česnakus ir ančiuvius, ir kepinkit, kol ančiuviai išsileis, o špinatai paskleis aromatą. Įberkite čili, sudėkite špinatus, įpilkite vyno (arba vandens, kuriame virė pasta), pakaitinkite maiįydami, kol vynas išgaruos, tada supilkite likusį aliejų, jei padažas pernelyg tirštas - įpilkite kelis šaukštus pastos vandenio, ir galiausiai sudėkite nusausintą išvirtą pastą. Sumaišykite ir patiekite pabarstę tarkuotu Parmezano sūriu.