Omletas su kokosų pienu ir ciberžolėm
Plonyčiai kokosų pienu ir ciberžole pagardinti omletai su gaiviu greipfrutų mirkalu
Porcijos
8vnt
Porcijos
8vnt
Ingredientai
Omletams
Greipfrutų mirkalui
Procesas
  1. Keptuvėje, kuriai turite dangtį, įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir jame lėtai apkepinkite svogūnus, čili, česnakus ir imbierus, taip pat 1/2 šaukštelio druskos, kol viskas labai suminkštės, bet neapskrus (apie 8-10 min). Atidėkite į šalį, kad pravėstų.
  2. Per tą laiką dubenyje sumaišykite kiaušinius, ciberžoles, kokosų pieną ir ½ šaukštelio druskos. Įmaišykite apkepintus svogūnus. Keptuvę išvalykite popieriniu rankšluosčiu ir vėl įkaitinkite.
  3. Į keptuvę įpilkite truputėlį aliejaus. Kai jis bus gerai įkaitęs, įpilkite apie 100g tešlos, pateliuskuokite, kad visiškai pasidengtų keptuvės dugnas plonu kiaušinių masės sluoksniu. Kepkite apie 2 minutes, arba kol pamatysit, kad krašteliai jau skrunda. Tada uždėkite keptuvės dangtį ir dar pakepinkite apie 20 sekundžių, arba tik kol sutvirtės pats omleto viršus. Išimkite iš keptuvės į lėkštę (arba dėkite į kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi ir pašaukite į 30C šiltą orkaitę, kad išliktų šiltas, kol iškepsite kitus omletus). Taip iškepkite likusius 7 omletus.
  4. Patiekite omletus šiltus, su šviežiom salotom (būtinai svogūno laiškų, mėtų, kalendrų) ir su greipfrutų mirkalu (kurį pasigaminsite sumaišę visus ingredientus)
Pastabos

Recepto šaltinis – Ottolenghi, Flavour, mano nedaug modifikuotas