Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
Omletams
- augalinio aliejaus
- 3 šalotiniai svogūnai (smulkiai supjaustyti)
- 3 česnako skiltelės (susmulkintos)
- 1 žalias čili pipiras (susmulkintas) arba mažiau, jei netoleruojate aitrumo
- 5 g šviežios imbiero šaknies (susmulkintos)
- ¾ šaukštelio maltų ciberžolių
- 6 kiaušiniai
- 400 ml kokoaų pieno (minimum 70% kokosų)
- druskos
Greipfrutų mirkalui
- 120 ml šviežių greipfrutų sulčių
- 2 šaukštai ryžių acto
- 2 šaukštai mirino (japoniško saldaus ryžių vyno)
- 1 šaukštas laimų sulčių
- 1 raudonas čili pipiras (susmulkintas) arba mažiau, jei netoleruojate aitrumo
Ingredientai
Omletams
Greipfrutų mirkalui
|
|
Procesas
- Keptuvėje, kuriai turite dangtį, įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir jame lėtai apkepinkite svogūnus, čili, česnakus ir imbierus, taip pat 1/2 šaukštelio druskos, kol viskas labai suminkštės, bet neapskrus (apie 8-10 min). Atidėkite į šalį, kad pravėstų.
- Per tą laiką dubenyje sumaišykite kiaušinius, ciberžoles, kokosų pieną ir ½ šaukštelio druskos. Įmaišykite apkepintus svogūnus. Keptuvę išvalykite popieriniu rankšluosčiu ir vėl įkaitinkite.
- Į keptuvę įpilkite truputėlį aliejaus. Kai jis bus gerai įkaitęs, įpilkite apie 100g tešlos, pateliuskuokite, kad visiškai pasidengtų keptuvės dugnas plonu kiaušinių masės sluoksniu. Kepkite apie 2 minutes, arba kol pamatysit, kad krašteliai jau skrunda. Tada uždėkite keptuvės dangtį ir dar pakepinkite apie 20 sekundžių, arba tik kol sutvirtės pats omleto viršus. Išimkite iš keptuvės į lėkštę (arba dėkite į kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi ir pašaukite į 30C šiltą orkaitę, kad išliktų šiltas, kol iškepsite kitus omletus). Taip iškepkite likusius 7 omletus.
- Patiekite omletus šiltus, su šviežiom salotom (būtinai svogūno laiškų, mėtų, kalendrų) ir su greipfrutų mirkalu (kurį pasigaminsite sumaišę visus ingredientus)
Pastabos
Recepto šaltinis - Ottolenghi, Flavour, mano nedaug modifikuotas