Okra masala
Greitai paruošiamas vegetariškas sausas indiškas okrų karis. Skanu su ryžiais arba prie kitų mėsiškų, žuvies ar vegetariškų patiekalų
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas
10min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas
10min
Ingredientai
Procesas
  1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite garstyčių grūdelius ir kepinkite, kol jie ims spragsėti. Sudėkite kari lapelius ir dar kelias sekundes pakepinkite, kol pasklis aromatas ir lapeliai taps traškūs. Sudėkite svognūnus ir kepinkite maišydami, kol svogūnai gerai apskrus. Suberkite visus prieskonius ir dar pakepinkite maišydami apie 1 minutę, arba kol pasklis aromatas. Suberkite į keptuvę supjjaustytas okras ir česnakus bei čili pipirus, įberkite druskos ir kepinkite maišydami apie 5 minutes, arba kol okra šiek tiek suminkštės (tačiau nesutež). jei matote, kad masė labai sausa, į keptuvę įpilkite 1-2 šaukštus vandens. Patiekite pabarstę šviežiomis kalendromis.
Pastabos

Recepto šaltinis – Christine Manfield’s Indian Cooking Class