
Pasiruošimas | 25 min |
Laikas | 7 min |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
Bazinė Okonomiyaki tešla
- 250 g miltų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 300 ml sultinio (idealu jei turit japoniško dashi, bet tiks daržovių, vištienos arba tiesiog vanduo)
- 4 kiaušiniai (dideli)
- 600 g kopūsto (žaliojo, labai minkšto, vasarinio)
- 1 šaukštas krakmolo
- 4 svogūno laiškai susmulkinti
Priedai:
- kiaulienos šoninės (žalios, labai plonai supjaustytos)
- krevečių be kiautų, išvalytų
- karlmarų supjaustytų žiedais
- fermentinio sūrio sutarkuoto
Patiekimui
- 240 g Okonomiyaki padažo (arba bet kokio mėgstamo BBQ padažo)
- 180 g majonezo (idealu, jei turit japoniško, bet tiks ir lietuviškas*)
- 20 g džiovintų tuno drožlių (katsuobushi) - jei turit
- 4 šaukšteliai džiovintų dumblių popieriaus susmulkinto (to, į kurį vyniojami sušiai) - jei turit
Ingredientai
Bazinė Okonomiyaki tešla
Priedai:
Patiekimui
|
![]() |
Procesas
- Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Pilkite atšaldytą sultinį ir maišykite, kol ingredientai susijungs. Nemaišykite pernelyg intensyviai nei ilgai - antraip blyneliai gausis kieti. Jei turit galimybę, įdėkite šį mišinį į šaldytuvą 15 min.
- Kitame dubenėlyje suplakite kiaušinius. Kuo smulkiau susmulkinkite kopūstus, sumaišykite juos su svogūnų laiškais ir krakmolu, ir galiausiai supylę plaktus kiaušinius sumaišykite kuo intensyviau, taip sukurdami oro ir leisdami blyneliams tapti puresniais. Galiausiai įmaišykite atidėtą miltų ir sultinio masę, geriausia jei tą padarysite trimis porcijomis, švelniai įmaišydami ją į kopūstų mišinį.
- Jei okonomiyaki kepsite kamado grilyje (Big Green Egg), įkaitinkite grilį (tiesioginė kaitra) iki 200C, ant grotelių uždėkite ketaus keptuvę. Jai įkaitus įpilkite šlakelį aliejaus ir palaukite, kol gerai įkais. Dideliu šaukštu suformuokite norimo dydžio blynelius. Ant viršaus uždėkite pasirinktus priedus, uždarykite grilio dangtį ir kepkite apie 2 minutes. Tada atsargiai apverskite blynelius kita puse (įdaru į apačią) ir kepkite toliau apie 4-5 minutes, priklausomai kokį įdarą naudojate ir kokio storumo blynelis. Apverskite dar kartą ir dar paskrudinkite pirmąją pusę. Lygiai taip iškepkite likusius blynelius iš likusios tešlos.
- Jei okonomiyaki kepsite keptuvėje, rinkitės tą, kuri turi dangtį. Darykite viską taip pat, kaip grilio atveju, tik grilio dangtį pakeiskite keptuvės dangčiu.
- Patiekite okonomiyaki iškart, kol jie dar karšti. Jei norite patiekti "japoniškai" - patepkite visą blynelio paviršių (tepdami ant įdaro pusės), tada šaukšto nugarine puse paskirstykite padažą per visą plotą. Išpieškite majonezo linijas per visą blynelio plotą, o tada mediniu pagaliuku arba dantų krapštuku braukite skersai linijų, sukurdami gražų raštą. Pabarstykite tuno drožlėmis ir nori lapelių trupiniais (jei turite).
Pastabos
*jei norite išgauti gražias majonezo linijas (taip kaip jas išgautumėt jei spaustumėt iš japoniško buteliuko su smailu galiuku), pasidarykite specialų maišelį: sudėkite madonezą į tvirtesnį maistinio celofano maišelio kampą, užriškite viršutinę dalį, o patį smailų maišelio kampelį nukirpkite. Taip spausdami delnu švirkškite majonezo srovelę norimu raštu.