Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 10 min |
Pasyvus laikas | 2 val |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Jogurtinei varškės masei
- 250 g varškės aš naudojau 9% riebumo, truputį pertryniau (tiks varškė iš kibirėlio, jau pertinta)
- 250 g graikiško jogurto
- 60 g cukraus pudros
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 10 g želatinos miltelių (2,5 šaukštelio)
- 40 ml vandens
Jogurtiniams braškių putėsiams
- 400 g braškių tiks ir šviežios, ir šaldytos
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 5 šaukštai cukraus pudros
- 150 g graikiško jogurto
- 16 g želatinos milteliais (4 šaukšteliai)
- 60 ml vandens
Dekoracijai
- braškių šviežių
Ingredientai
Jogurtinei varškės masei
Jogurtiniams braškių putėsiams
Dekoracijai
|
|
Procesas
- Torto formą (su nusegamais kraštais) išklokite pergamentiniu popieriumi (tik dugną). Granolą suberkite į blenderį ir susmulkinkite iki trupinių. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su granola. Šiuos šlapius trupinius suberkite ant torto formos pagrindo, ir labai gerai išlyginkite paviršių, kuo tvirčiau prispausdami trupinius prie pagrindo (tai užtikrins, kad pjaustant tortą pagrindas netrupės). Patogiausia tai daryti su stiklinės dugnu. Taip paruoštą pagrindą padėkite į šaldytuvą sustingti.
- Jei norite torto formos kraštuose galite išdėlioti šviežių braškių juosteles, kaip matote nuotraukoje.
- Želatiną suberkite į mažą puodą ir užpilkite vandeniu. Palikite pabringti apie 10 min. Per tą laiką sumaišykite varškę, cukraus pudrą, graikišką jogurtą, vanilę. Užkaiskite puodą su išbrinkusia želatina ant labai nedidelės ugnies ir pakaitinkite (neleiskite užvirti!!) tik kol želatina ištirps. Nukelkite nuo ugnies, truputį atvėsinkite, tada į želatiną įdėkite du šaukštus varškės masės ir išmaišykite. Šią želatinos masę supilkite į likusią varškės masę ir gerai išmaišykite. Šią paruoštą masę supilkite ant sustingusio pagrindo ir padėkite į šaldytuvą pilnai sukietėti.
- Braškių putėsių sluoksniui skirtą želatiną užpilkite vandeniu ir palikite pabrinkti apie 10 minučių. Braškes blenderiu sutrinkite iki tyrelės, sumaišykite su citrinos sultimis ir cukraus pudra. Užkaiskite puodą su išbrinkusia želatina ant labai nedidelės ugnies ir pakaitinkite (neleiskite užvirti!!) tik kol želatina ištirps. Nukelkite nuo ugnies, truputį atvėsinkite, tada į želatiną įdėkite porą šaukštų braškių tyrelės, išmaišykite. Likusią braškių tyrelę sumaišykite su graikišku jogurtu, supilkite želatinos masę, išmaišykite ir pilnai atvėsinkite. Tada supilkite ant sustingusio varškės sluoksnio ir padėkite į šaldytuvą.
- Sustingus viršutiniam sluoksniui, papuoškite tortą braškėmis.
Pastabos
Recepto šaltinis - Moje Wypieki