Nekeptas jogurtinis tortas su mėlynėmis
Negana to, kad turi nuostabią spalvą, šis gaivus desertas pilnas uogų ir jogurto. Labai lengvas, gaivinantis ir greitai pagaminamas tortas.
Porcijos Pasiruošimas
8asm 20min
Porcijos Pasiruošimas
8asm 20min
Ingredientai
Pagrindui
Jogurtiniam sluoksniui
Mėlynių sluoksniui ir papuošimui
Procesas
  1. Torto formos su nusegamais kraštais (apie 20-22cm diametro) dugną išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Sausainius sugrūskite (lengviausia tą padaryti blenderiu, bet jei neturite blenderio – sudėkite į ziploc maišelį ir sutrinkite kočėlu), sumaišykite su tirpintu sviestu ir išberkite šią masę ant paruoštos formos dugno. Suplokite tampriai (geriausia stiklinės dugnu), kad kuo labiau susitrombuotų, suliptų. Padėkite į šaldytuvą, kol ruošiate kitus sluoksnius.
  3. Želatiną suberkite į mažą puodelį ir užpilkite apie 2-3 šaukštais vandens, tik tiek, kad sušlaptų. Palaukite kol išbrinks, tada užkaiskite ant labai silpnos ugnies ir kaitinkite, kol želatina visiškai ištirps (tik neužvirinkite!). Nukelkite nuo ugnies, truputį pravėsinkite.
  4. Elektrinio kombaino dubenyje iki vientisos masės sumaišykite jogurtą, mascarpone, cukraus pudrą ir vanilę. Kelis šio mišinio šaukštus sudėkite į želatinos masę ir sumaišykite (praskieskite), tada viską suverskite atgal į jogurto masę ir gerai išmaišykite, kad neliktų jokių grūdelių. Iki standžių putų suplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į jogurto masę. Pabaigoje suberkite mėlynes (arba šilauoges) ir atsargiai viską sumaišykite (stenkitės, kad uogos nepaleistų sulčių ir nenudažytų masės). Viską sukrėskite ant paruošto sausainių pagrindo ir padėkite į šaldytuvą. Palikite kuriam laikui pastingti.
  5. Papuošimui skirtą mascarpone, mėlynes ir cukraus pudrą mažu blenderiu sutrinkite iki vientisos violetinės masės, ir užtepkite plonu sluoksniu ant apstingusio jogurtinio sluoksnio. Prieš patiekiant papuoškite mėlynėmis (ar šilauogėmis) ir kokiais nors žaliais lapeliais (bazilikų, mėtų…).
Pastabos

Gavau keletą pastebėjimų, kad tortas nebuvo gerai sustingęs. Maniškis taip pat buvo minkštas, labiau į desertą panašus, bet formą laikė. Jei norite standesnio, dėkite daugiau želatinos (pridėkite dar 3-5g, arba dar daugiau, jei jogurtas skystesnis).

 

Recepto šaltinis – Moje Wypieki