Pasiruošimas | 20 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Jogurtiniam sluoksniui
- 500 g graikiško jogurto
- 250 g mascarpone
- 130 g cukraus pudros
- 10 g želatinos milteliais
- 1 šaukštelis vanilės pastos
- 200 g grietinėlės 36% labai šaltos
- 350 g mėlynių arba šilauogių
Mėlynių sluoksniui ir papuošimui
- 150 g mascarpone
- 1,5 šaukšto mėlynių
- 2 šaukštai cukraus pudros
- mėlynių arba šilauogių papuošimui
Ingredientai
Jogurtiniam sluoksniui
Mėlynių sluoksniui ir papuošimui
|
|
Procesas
- Torto formos su nusegamais kraštais (apie 20-22cm diametro) dugną išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Sausainius sugrūskite (lengviausia tą padaryti blenderiu, bet jei neturite blenderio - sudėkite į ziploc maišelį ir sutrinkite kočėlu), sumaišykite su tirpintu sviestu ir išberkite šią masę ant paruoštos formos dugno. Suplokite tampriai (geriausia stiklinės dugnu), kad kuo labiau susitrombuotų, suliptų. Padėkite į šaldytuvą, kol ruošiate kitus sluoksnius.
- Želatiną suberkite į mažą puodelį ir užpilkite apie 2-3 šaukštais vandens, tik tiek, kad sušlaptų. Palaukite kol išbrinks, tada užkaiskite ant labai silpnos ugnies ir kaitinkite, kol želatina visiškai ištirps (tik neužvirinkite!). Nukelkite nuo ugnies, truputį pravėsinkite.
- Elektrinio kombaino dubenyje iki vientisos masės sumaišykite jogurtą, mascarpone, cukraus pudrą ir vanilę. Kelis šio mišinio šaukštus sudėkite į želatinos masę ir sumaišykite (praskieskite), tada viską suverskite atgal į jogurto masę ir gerai išmaišykite, kad neliktų jokių grūdelių. Iki standžių putų suplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į jogurto masę. Pabaigoje suberkite mėlynes (arba šilauoges) ir atsargiai viską sumaišykite (stenkitės, kad uogos nepaleistų sulčių ir nenudažytų masės). Viską sukrėskite ant paruošto sausainių pagrindo ir padėkite į šaldytuvą. Palikite kuriam laikui pastingti.
- Papuošimui skirtą mascarpone, mėlynes ir cukraus pudrą mažu blenderiu sutrinkite iki vientisos violetinės masės, ir užtepkite plonu sluoksniu ant apstingusio jogurtinio sluoksnio. Prieš patiekiant papuoškite mėlynėmis (ar šilauogėmis) ir kokiais nors žaliais lapeliais (bazilikų, mėtų...).
Pastabos
Gavau keletą pastebėjimų, kad tortas nebuvo gerai sustingęs. Maniškis taip pat buvo minkštas, labiau į desertą panašus, bet formą laikė. Jei norite standesnio, dėkite daugiau želatinos (pridėkite dar 3-5g, arba dar daugiau, jei jogurtas skystesnis).
Recepto šaltinis - Moje Wypieki