
Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 50 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 190 g sviesto (kambario temperatūros)
- 100 g rudojo cukraus
- 120 g baltojo cukraus
- žiupsnis druskos
- 3 kiaušiniai
- 240 g miltų (self rising)
- 0.5 šaukštelio kepimo miltelių
- 0.5 šaukštelio valgomosios sodos
- 1,5 šaukštelio cinamono
- 0.5 šaukštelio maltų imbierų
- 0.5 šaukštelio meduoliams skirtų prieskonių mišinio*
- 330 g morkų (sutarkuotų stambia tarka)
- 100 g graikinių riešutų susmulkintų
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Kepimo formą (tiks apvali, pailga kekso, ar kitokia, kokią tik turite) ištepkite trupučiu riebalų ir išklokite kepimo popieriumi.
- Kombaino inde gerai išsukite sviestą su rudu ir baltu cukrumi ir žiupsniu druskos, kol sviestas taps labai minkštas ir purus. Po vieną muškite kiaušinius ir kaskart maišykite, kol labai gerai įsimaišys į tešlą
- Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir visus prieskonius), tada šį mišinį persijokite. Suberkite miltų mišinį į tešlą ir atsargiai išsukite, tik kol susijungs ingredientai (nepermaišykite, antraip pyragas bus kietas). Mentele įmaišykite morkas ir riešutus.
- Kepkite pyragą apie 50 minučių, arba kol patikrinę mediniu pagaliuku ištrauksite jį sausą.