Print Recipe
Morengų vainikėlis
Kuo papuošti šventišką Kalėdų stalą? Ogi valgomais morengų vainikėliais!
morengų vainikėlis
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos, Australijos
Raktažodis kiaušiniai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 1 val
Porcijos
vnt
Ingredientai
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos, Australijos
Raktažodis kiaušiniai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 1 val
Porcijos
vnt
Ingredientai
morengų vainikėlis
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 100C. Išklokite kelias skardas pergamentiniu popieriumi ir ant popieriaus pieštuku nusibrėžkite apie 10cm skersmens, arba kitokip dydžio nedidelius apskritimus (naudokite mažą lėkštelę ar puodelį, ar kitokią apskritimo formos detalę). Apverskite popierių kita puse, kad maistas nesiliestų su pieštuko linija, tačiau matytųsi nubrėžta forma.
  2. Baltymus supilkite į elektrinio kombaino indą ir plakite, kol pasirodys putos. Po šaukštą dėkite cukraus, kaskart išplakdami iki pilno cukraus ištirpimo (ne trumpiau nei 1 min), tik tada dėkite kitą šaukštą cukraus. Taip suplakite baltymus iki standumo. Pabaigoje įpilkite acto ir dar 2 minutes paplakite. Sukrėskite šią masę į konditerinį maišą su įtaisytu antgaliu (1,6 mm).
  3. Išspauskite nedidelius baltymų masės rutuliukus konditeriniu maišeliu aplink visą nupieštą liniją, stengdamasi priglausti kiekvieną rutuliuką vieną šalia kito, kad kepant jie suliptų. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 50-60 minučių. Išjunkite orkaitę ir palikite skardas su morengais lėtai vėsti ir džiūti orkaitėje. Atsargiai pernerkite juostelės gabalėlį ir viršuje suriškite.
Pastabos
Idėja iš Donna Hay

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *