Moliūgų sriuba su šoninės traškučiais
Jauki tiršta maistinga trinta moliūgų sriuba
Porcijos
6porc
Porcijos
6porc
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Skardą išklokite pergamentiniu popoeriumi. Sudėkite moliūgo riekeles, pašlakstykite šlakeliu aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais, pašaukite kepti, kol suminkštės ir truputį karamelizuosis (skirtingos moliūgų rūšys keps skirtingą laiką). Bebaigiant kepti moliūgams į orkaitę įdėkite skardelę su šoninės juostelėmis ir uždėkite ant šoninės kelis stiebelius čiobrelų. Kepkite tol, kol jos taps traškios (užtruksite apie 15 min., tačiau priklauso nuo šoninės storumo, tad per toli nenueikite, stebėkite, kad nesudegintumėt). Išimkite šoninę iš orkaitės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
  2. Puode storesniu dugnu įkaitinkite šlaką aliejaus kartu su šaukštu sviesto. Suberkite svogūnus, morkas ir salierus ir apkepinkite, kol daržovės šiek tiek karamelizuosis. Suberkite bulves, sudėkite moliūgus (jei reikia, nuulupkite iškepusių moliūgų odelę, tačiau kai kurios rūšies moliūgų odelę galima valgyti, tad sudėkite į puodą kartu su odele), įberkite ciberžolės, druskos ir pipirų, įpilkite verdančio vandens tiek, kad apsemtų visas daržoves, ir užvirinę virkite uždengtame puode apie 10 minučių, arba kol bulvės ir morkos taps minkštos. Įmerkiamu blenderiu trinkite viską iki vientisos masės, patikrinkite ar netrūksta druskos, pipirų. Patiekite sriubą karštą, pabarstę sutrupinta kepta šonine bei čiobrelių lapeliais.