Puode storesniu dugnu įkaitinkite šlaką aliejaus kartu su šaukštu sviesto. Suberkite svogūnus, morkas ir salierus ir apkepinkite, kol daržovės šiek tiek karamelizuosis. Suberkite bulves, sudėkite moliūgus (jei reikia, nuulupkite iškepusių moliūgų odelę, tačiau kai kurios rūšies moliūgų odelę galima valgyti, tad sudėkite į puodą kartu su odele), įberkite ciberžolės, druskos ir pipirų, įpilkite verdančio vandens tiek, kad apsemtų visas daržoves, ir užvirinę virkite uždengtame puode apie 10 minučių, arba kol bulvės ir morkos taps minkštos. Įmerkiamu blenderiu trinkite viską iki vientisos masės, patikrinkite ar netrūksta druskos, pipirų.
Patiekite sriubą karštą, pabarstę sutrupinta kepta šonine bei čiobrelių lapeliais.