Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 30 g ruginio raugo (jei neturit, praleiskit šią poziciją)
- 5 g sausų mielių (arba 15g šviežių mielių)
- 150 g pieno (šilto, kambario temperatūros)
- 300 g miltų
- 1 šaukštelis druskos
- ½ šaukštelio cukraus
- 70 g keptų moliūgų košės
- 30 g moliūgų sėklų
Ingredientai
|
|
Procesas
- Jei bandeles kepsite su raugu ir šviežiomis mielėmis, sumaišykite mieles, raugą ir pieną, ir palikite masei suputoti apie 10-15 min, laikydami šiltoje vietoje. Jei kepsite iš sausų mielių, jas sumaišykite su miltais, druska ir cukrumi.
- Sausus ingredientus (miltus, sausas mieles, druską ir cukrų) suberkite į elektrinio kombaino indą. Dubenėlyje sumaišykite raugą (jei naudojate) su šiltu pienu ir moliūgų koše (tiesiog sutrinkite mikseriu keptą moliūgą). Šią masę supilkite į miltų masę ir rankomis arba kombainu suminkykite iki vientisos masės. Pabaigoje įminkykite moliūgų sėklas.
- Palikite šitaip paruoštą masę šiltoje vietoje, uždengę virtuviniu rankšluosčiu, kad tūris padvigubėtų (apie 60-90 min). Po šio laiko sumaigykite tešlą, padalinkite į 10 dalių. Iš kiekvienos suformuokite po duonelę (apvalią ar pailgą). Išdėliokite duoneles išlaikant atstumą tarp jų ant skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite pakilti dar kartą. Užtruks apie 30 min.
- Įkaitinkite orkaitę iki 210C. Orkaitės apačioje padėkite karščiui atsparų indą. Turėkite pasiruošę 150ml verdančio vandens. Pašaukite bandeles kepti, geriausia arčiau viršutinio kaitinimo elemento, ir tuo pat metu įpilkite į indą orkaitėje karšto vandens, kad kepant susidarytų garai. Jei turite garinę orkaitę, galit įjungti duonos kepimo funkciją ir sekti instrukcijas. Bandelės iškeps per maždaug 10-15 min, tačiau laikas visada priklauso nuo orkaitės ir bandelių dydžio.
Pastabos
Recepto šaltinis - White Plate