Print Recipe
Moliūgų duonelės
Minkštos duonelės, labai tinkančios šventinei vakarienei arba ir paprastiems pusryčiams.
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai
Porcijos
vnt
Ingredientai
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai
Porcijos
vnt
Ingredientai
Procesas
  1. Jei bandeles kepsite su raugu ir šviežiomis mielėmis, sumaišykite mieles, raugą ir pieną, ir palikite masei suputoti apie 10-15 min, laikydami šiltoje vietoje. Jei kepsite iš sausų mielių, jas sumaišykite su miltais, druska ir cukrumi.
  2. Sausus ingredientus (miltus, sausas mieles, druską ir cukrų) suberkite į elektrinio kombaino indą. Dubenėlyje sumaišykite raugą (jei naudojate) su šiltu pienu ir moliūgų koše (tiesiog sutrinkite mikseriu keptą moliūgą). Šią masę supilkite į miltų masę ir rankomis arba kombainu suminkykite iki vientisos masės. Pabaigoje įminkykite moliūgų sėklas.
  3. Palikite šitaip paruoštą masę šiltoje vietoje, uždengę virtuviniu rankšluosčiu, kad tūris padvigubėtų (apie 60-90 min). Po šio laiko sumaigykite tešlą, padalinkite į 10 dalių. Iš kiekvienos suformuokite po duonelę (apvalią ar pailgą). Išdėliokite duoneles išlaikant atstumą tarp jų ant skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite pakilti dar kartą. Užtruks apie 30 min.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 210C. Orkaitės apačioje padėkite karščiui atsparų indą. Turėkite pasiruošę 150ml verdančio vandens. Pašaukite bandeles kepti, geriausia arčiau viršutinio kaitinimo elemento, ir tuo pat metu įpilkite į indą orkaitėje karšto vandens, kad kepant susidarytų garai. Jei turite garinę orkaitę, galit įjungti duonos kepimo funkciją ir sekti instrukcijas. Bandelės iškeps per maždaug 10-15 min, tačiau laikas visada priklauso nuo orkaitės ir bandelių dydžio.
Pastabos

Recepto šaltinis - White Plate

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *