Moliūgų bandelės – brioche tipo
Saikingai saldžios skaisčios spalvos bandelės, tiks kaip šventinės duonelės, arba pasmaližiavimui su sviestu ar džemu
Porcijos Pasiruošimas
12vnt 20min
Laikas Pasyvus laikas
25min 3val
Porcijos Pasiruošimas
12vnt 20min
Laikas Pasyvus laikas
25min 3val
Ingredientai
Bandelių tešlai
Patepti
Procesas
  1. Virtuvinio kombaino inde sumaišykite pieną, cukrų ir mieles. Palikite apie 10 minučių pastovėti, kol masė suputos. Ten pat įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, sudėkite sutrintą moliūgą ir viską išplakite. Miltus sumaišykite su druska ir cinamonu ir suberkite viską į dubenį su pienu. Minkykite kablio įrankiu mažiausiai 10 minučių, arba kol aktyvuosis gliutenas ir tešla tals tąsi, minkšta ir labai elastinga (miltų daugiau nepridėkite).
  2. Aptepkite tešlą riebalais ir palikite šiltoje vietoje uždengę dubenį pakilti. Taip pat galite tešlą padėti į šaldytuvą – taip ji kils labai pamažu, galite palikti per naktį, kad bandeles keptumėte ryte. Pakilusią tešlą padalinkite į 12 lygių dalių. Iš kiekvienos dalies suformuokite po rutuliuką.
  3. Pasiruoškite kepimo skardelę (28x40cm, aukštesniais borteliais), įtieskite kepimo popieriaus. Sudėkite tešlos rutuliukus, palikdami tarpus – tešla kils ir plėsis. Skardelę su tešla uždenkite rankšluostėliu ir palikite dar apie valandą laiko pakilti.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kiekvieną bandelę patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite moliūgo sėklomis. Kepkite apie 20-23 minutes arba kol gražiai paruduos.
Pastabos

Recepto (mano lengvai adaptuoto) šaltinis – A Baking Journey.