Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 25 min |
Pasyvus laikas | 3 val |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
Bandelių tešlai
- 180 ml pieno (40C temperatūros)
- 70 g rudojo cukraus
- 7 g sausų aktyvių mielių
- 1 kiaušinis
- 60 ml augalinio aliejaus
- 200 g moliūgo tyrės (kepto arba virto garuose moliūgo, sutrinto į košelę)
- 550 g miltų
- 1,5 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelis cinamono
Patepti
- 1 kiaušinis (suplaktas su 1 šaukštu vandens)
- moliūgo sėklų
Ingredientai
Bandelių tešlai
Patepti
|
|
Procesas
- Virtuvinio kombaino inde sumaišykite pieną, cukrų ir mieles. Palikite apie 10 minučių pastovėti, kol masė suputos. Ten pat įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, sudėkite sutrintą moliūgą ir viską išplakite. Miltus sumaišykite su druska ir cinamonu ir suberkite viską į dubenį su pienu. Minkykite kablio įrankiu mažiausiai 10 minučių, arba kol aktyvuosis gliutenas ir tešla tals tąsi, minkšta ir labai elastinga (miltų daugiau nepridėkite).
- Aptepkite tešlą riebalais ir palikite šiltoje vietoje uždengę dubenį pakilti. Taip pat galite tešlą padėti į šaldytuvą - taip ji kils labai pamažu, galite palikti per naktį, kad bandeles keptumėte ryte. Pakilusią tešlą padalinkite į 12 lygių dalių. Iš kiekvienos dalies suformuokite po rutuliuką.
- Pasiruoškite kepimo skardelę (28x40cm, aukštesniais borteliais), įtieskite kepimo popieriaus. Sudėkite tešlos rutuliukus, palikdami tarpus - tešla kils ir plėsis. Skardelę su tešla uždenkite rankšluostėliu ir palikite dar apie valandą laiko pakilti.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kiekvieną bandelę patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite moliūgo sėklomis. Kepkite apie 20-23 minutes arba kol gražiai paruduos.
Pastabos