Migdolų keksas
Klasikinis keksas, kuriame dalis miltų pakeista migdolų miltais. Būtent dėl to keksas ilgiau išliks šviežias ir drėgnas. Itin paprastai ir greitai pagaminamas
Porcijos Pasiruošimas
1keksas 15min
Laikas
45min
Porcijos Pasiruošimas
1keksas 15min
Laikas
45min
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Kekso kepimo formą labai gerai ištepkite sviestu, pabarstykite miltais (arba migdolų miltais), išberkite perteklių.
  2. Dideliame dubenyje (arba kombaino inde) iki baltumo išsukite sviestą ir cukrų. Po vieną muškite kiaušinius, ir toliau plakite, kol kiekvienas kiaušinis įsimaišys į tešlą, ji taps vienalytė, švelni, tolygi. Jei naudojate, šiame etape įkaišykite migdolų esenciją (ir/arba alkoholį).
  3. Dubenėlyje sumaišykite birus ingredientus: miltus, migdolų miltus ir kepimo miltelius, įberkite dar ir žiupesnelį druskos. Suberkite šį mišinį į kiaušinių-sviesto masę, ir lengvai sumaišykite (neplakite toliau), tik kad susijungtų ingredientai.
  4. Supilkite masę į paruoštą kekso kepimo indą ir kepkite 40-45 minutes, arba kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą. Išėmę šiek tiek pravėsinkite, tada išverskite ant grotelių. Jei naudojate glajų, juo ištepkite keksą ir palikite pilnai atvėsti.
Pastabos

Visi ingredientai privalo būti kambario temperatūros!

Šį keksą galite palaistyti ir glajumi: 1 stiklinę cukraus pudros sumaišykite su maždaug 3 šaukštais migdolinio likerio (arba karšto vandens). Jei glajus pernelyg sausas, įpilkite dar kelis lašus vandens, jei per skystas – cukraus pudros. Šaukšto nugarėle ištepkite keksą pasigamintu glajumi ir leiskite išdžiūti

Recepto šaltinis – Moje Wypieki