Print Recipe
Mielinės bandelės su sūrio kremu ir džemu
Minkštutės bandelės su sūriu ir džemu, tiks pusryčiams, priešpiečiams ar pietų dėžutei.
sweet buns with cream cheese and jam filling
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai
Porcijos
vnt
Ingredientai
Mielinei tešlai
Įdarui
Patepimui prieš kepant
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai
Porcijos
vnt
Ingredientai
Mielinei tešlai
Įdarui
Patepimui prieš kepant
sweet buns with cream cheese and jam filling
Procesas
  1. Virtuvinio kombaino inde sumaišykite miltus, druską ir cinamoną. Pieną pašildykite iki maždaug 40C temperatūros, suberkite sausas mieles ir 1 šaukštą cukraus, likusį cukrų suberkite į miltų mišinį. Pieną su mielėmis uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite šiltai apie 10 min., kol mielės suputos.
  2. Supilkite į miltų mišinį pieną su mielėmis, supilkite lengvai išplaktus kiaušinius, ir užminkykite tešlą. Minkykite ne trumpiau nei 12-15 minučių, kad tinkamai aktyvuotųsi glitimas. Kas kažkiek laiko vis pagramdykite indo sieneles, kad prikibusi tešla gerai susimaišytų. Jūsų tešla bus minkšta, ir truputį lpini, bet miltų pridėti nepatariu, antraip bandelės bus kietos. Jei matote, kad tikrai tešla nenormaliai minkšta, įberkite šaukštą kitą miltų (taip atsitikti gali dėl didesnių kiaušinių ir drėgmės kambaryje, taip pat miltų rūšies).
  3. Po šaukštelį dėkite į tešlą sviestą, kaskart labai gerai išsukdami prieš tai buvusią porciją, kad sviestas įsikorporuotų į tešlos masę. Kai įmaišysite visą sviestą, tešlą perdėkite į riebalais pateptą dubenį, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje pakilti apie 1 valandą, arba kol jos tūris padvigubės.
  4. Per tą laiką paruoškite kreminio sūrio įdarą: išsukite sūrį kartu su kiaušinio tyrniu, cukrumi ir nutarkuota citrinos žievele. Pasiruoškite dvi kepimo skardas, išklokite jas kepimo popieriumi.
  5. Pakilusią tešlą sumaigykite, tada išverskite ant miltais truputį pabarstyto dabrastalio. Tešlą padalinkite į 14 dalių. Iš kiekvieno tešlos gabalėlio suformuokite po rutuliuką ir dėkite į skardas, palikdami gerokus tarpus tarp rutuliukų (bandelės kepant pūsis ir bus plokščios). Uždenkite skardas virtuviniais rankšluostėliais ir padėkite šiltai, kad tešla antrąkart pakiltų (30-60 min).
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pakilusiuose rutuliukuose įspauskite viduryje ertmę (man patogiausia su stiklinės dugnu, prieš tai patepus riebalais, bet galima įspausti ir pirštais). Į tą ertmę įdėkite po truputėlį sūrio įdaro, o į patį viduriuką - po mažą šaukštelį džemo.
  7. Ištepkite bandeles kiaušinio plakiniu ir pabarstykite migdolų plokštelėmis. Kepkite apie 16-18 min., arba kol gražiai pagels. Bandelės pačios skaniausios tą pačią dieną, kurią kepėte.
Pastabos
Įkvėpimas - Julia Busuttil  Nishimura, Around the Table

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.