Mielinės bandelės su pistacijomis
Minkštos mielinės bandelės su pistacijų įdaru
Porcijos Pasiruošimas
12vnt 30min
Laikas Pasyvus laikas
20min 2val
Porcijos Pasiruošimas
12vnt 30min
Laikas Pasyvus laikas
20min 2val
Ingredientai
Mielinei tešlai
Pistacijų įdarui
Procesas
  1. Pirmiausia užminkykite tešlą: sumaišykite visus birius ingredientus dideliame dubenyje (geriausia – mikserio inde, uždėkite kablio formos įrankį): miltus, cukrų, druską, sausas mieles. Sudėkite kitus ingredientus, paskiausia supildami tirpintą (ir atvėsintą) sviestą. Užminkykite minkštą elastingą tešlą. Jei naudojate šviežias mieles, pirmiausia pasidarykite mielių mišinį: mieles ištrinkite su 1 šaukštu cukraus, įdėkite 1 šaukštą miltų ir supilkite maždaug ½ stiklinės šilto (ne karšto!) pieno. Sumaišykite šį mišinį ir padėkite šiltai uždengę rankšluostėliu apie 10 min., kol masė suputos. Tada sumaišykite šį mišinį su likusiais ingredientais ir užminkykite tešlą.
  2. Padėkite dubenį su suminkyta tešla šiltai, uždengę švariu virtuviniu rankšluosčiu, ir palikite, kad tešlos tūris padvigubėtų (apie 1,5-2 val).
  3. Tešlą sumaigykite, išimkite iš dubens, ir ant miltais lengvai pabarstyto stalviršio iškočiokite į stačiakampį (30×40 cm). Visą pagrindą padenkite pistacijų kremu, pabarstykite susmulkintais riešutais. Jei naudojate, pabarstykite tarkuotomis apelsinų žievelėmis
  4. Palei ilgesnę kraštinę susukite tešlą įdaru į vidų į kuo tampresnį ritinį. Labai aštriu peiliu supjaustykite šį ritinį vienodomis riekelėmis*, padalindami į 12 dalių (maždaug po 3-3.5cm pločio). Ritinėlius sudėkite į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo indą (apie 22x33cm). Bandelės kildamos susilies kraštais, taip ir turi būti.
  5. Padėkite taip paruoštas bandeles šiltai, uždengę virtuviniu rankšliuosčiu, kad antrą kartą pakiltų (apie 30-60 min). Pakilusias bandeles, prieš pašaunant į krosnį, patepkite tirpintu sviestu.
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepkite bandeles apie 20 min., arba kol gražiai paruduos. Jei pageidaujate, galite iškepusias ir pravėsusias (bet dar šiltas!) bandeles patepti glajumi: sumaišykite 1 stiklinę cukraus pudros su maždaug 3 šaukštais šviežių apelsinų sulčių.
Pastabos

* Išbandykite gana paprastą, bet patikimą tešlos pjaustymo būdą: po ritinio apačia pakiškite siūlą, ir galus sukryžiavę patraukite į abi puses, tokiu būdu „atgnybant” riekelę tešlos. 

Recepto šaltinis – Moje Wypieki