Print Recipe
Mielinės bandelės su moliūgų ir cinamono įdaru
Cinamono bandelės kitaip: įdaras su keptais moliūgais, ruduoju cukrumi ir degintu sviestu (pakaitintu iki rudumo)
Mielinės bandelės su moliūgais ir cinamonu
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis moliūgai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 20 min
Pasyvus laikas 3 val
Porcijos
vnt
Ingredientai
Bandelėms
Įdarui
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis moliūgai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 20 min
Pasyvus laikas 3 val
Porcijos
vnt
Ingredientai
Bandelėms
Įdarui
Mielinės bandelės su moliūgais ir cinamonu
Procesas
  1. Miltus ir druską suberkite į virtuvinio kombaino indą, įtaisykite kablio formos įrankį. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite pašildytą pieną, cukrų ir mieles. Padėkite šiltai ir palaukite, kol masė suputos. Supilkite mielių mišinį į miltų masę, ten pat supilkite plaktą kiaušinį, ir užminkykite minkštą elastingą tešlą (apie 4-6 minutes). Tešla bus ganėtinai minkšta ir lipni, bet miltų daugiau nepridėkite. Perkelkite tešlą į riebalais pateptą dubenėlį ir uždengę maistine plėvele padėkite kur nors šiltai apie 1-2 valandoms, kol masė padvigubės.
  2. Kol tešla kyla, įkaitinkite orkaitę iki 200C. Moliūgą supjaustykite 2 cm kubeliais ir iškepkit 200C orkaitėje apie 20-30 min., kol visiškai suminkštės. Palikite atvėsti. Tada sumaišykite su visais likusiais ingredientais. Atidėkite į šalį.
  3. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite iš tešlos apie 45x30 cm stačiakampį (ilgesnė kraštinė tegul būna arčiau jūsų). Visą tešlos paviršių tolygiai patepkite įdaru. Susukite tešlą įdaru į vidų pradėdami vynioti nuo ilgesnės kraštinės. Supjaustykite ritinį į 12 vienodų gabalėlių ir sudėliokite juos, palikdami tarpus, į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Padėkite šiltai, kad tešla antrąkart pakiltų.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 190C (su vėjeliu). Kepkite apie 20 min., arba kol gražiai paruduos. Išimkite iš orkaitės ir iškart, kol pyragėliai dar karšti, patepkite juos abrikosų džemu. Palaukite, kol šiek tiek pravės, prieš patiekdami (minimum 10 min., nes įdaras labai karštas).
Pastabos

Kaip pasigaminti degintą sviestą: supjaustykite sviestą kubeliais ir sudėkite į puodą (bus paprasčiau, jei naudosite ne keptuvę, bet puodą (ne juodą), nes juodame fone bus sunku pamatyti sviesto spalvą. 

Kaitinkite sviestą, kol jis ims čirškėti ir burbuliuoti. Kai burbuliukai iš didelių taps maži, akylai stebėkite sviesto spalvą - ji turi būti raudonmedžio atspalvio ir kvepėti riešutais (atsargiai- nesudeginkite). Kai spalva pasieks tinkamą tamsumą, iškart nukelkite puodą nuo kaitros ir išpilkite sviestą į karščiui atsparų indą, palikite atvėsti. 

 

Recepto šaltinis - Delicious Australia

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *