Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 20 min |
Pasyvus laikas | 2 val |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
Mielinei tešlai
- 540 g miltų
- 80 g cukraus
- ½ šaukštelio druskos
- 10 g sausų mielių
- 2 kiaušiniai
- 250 ml pieno lengvai pašildyto, iki 40C temperatūros
- 75 g sviesto ištirpinto ir atvėsinto
Riešutiniams trupiniams
- 75 g miltų
- 75 g graikiškų riešutų pasmulkintų
- ½ stiklinės rudojo cukraus arba pagal skonį, kiek rūgštūs obuoliai....
- žiupsnelis druskos
- 60 g sviesto minkšto, kambario temperatūros
Įdarui
- 800 g obuolienės (tiks šviežiai virta iš nukritusių alyvinių obuolių)
Ingredientai
Mielinei tešlai
Riešutiniams trupiniams
Įdarui
|
|
Procesas
- Užminkykite tešlą: dideliame dubenyje arba virtuvinio kombaino inde sumaišykite birius ingredientus: miltus, druską, cukrų, mieles. Įmuškite kiaušinį, supilkite šiltą pieną ir maišykite, kol ingredientai susijungs, pabaigoje supilkite tirpintą sviestą ir labai gerai išsukite iki vientisos elastingos masės (tešla bus lipni, nesusigundykite įberti daugiau miltų, antraip bandelės bus pernelyg kietos). Iš tešlos suformuokite rutulį ir uždengę indą palikite šiltoje vietoje pastovėti apie valandą, arba kol tūris padvigubės, tešla gerai pakils.
- Pasiruoškite dvi kepimo skardas, abi išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Ssumaigykite tešlą ir padalinkite ją į 12 lygių dalių. Iš kiekvienos suformuokite po rutuliuką. Tešlos rutuliukus sudėliokite ant skardų, po 6 ant kiekvienos, palikite didelius tarpus, nes kepant bandelės plėsis. Uždenkite maistine plėvele ir virtuviniu rankšluosčiu ir palikite dar maždaug 30-60 minučių pakilti.
- Per tą laiką pasiruoškite trupinius: visus ingredientus sumaišykite tarpusavy, kol gausis masė panaši į šlapią smėlį. Atidėkite į šalį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Platesnės stiklinės dugną patepkite trpučiu miltų ir įspauskite stikline gilią ertmę kiekvienoje pakilusioje bandelėje. Spauskite stipriai, iki pat skardos dugno. Į kiekvieną ertmę pridėkite obuolių masės, o ant viršaus pabarstykite paruoštus trupinius.
- Kepkite bandeles 18 minučių, arba kol gražiai pagels.