Midijos kokosų ir laimų padaže
Midijos ir Tailando skoniais alsuojantis padažas.
Porcijos Pasiruošimas
2asm 10min
Laikas
10min
Porcijos Pasiruošimas
2asm 10min
Laikas
10min
Ingredientai
Procesas
  1. Dideliame puode arba wok’e įkaitinkite aliejų ir pamažu apkepinkite svogūnus. Kai jie suminkštės, sudėkite česnakus ir dar minutę apkepinkite. Supilkite kokosų grietinėlę, įberkite cukraus, įpilkite žuvų padažo ir užvirinkite.
  2. Suverskite moliuskus kartu su skysčiu**, pakaitinkite kol moliuskai pilnai sušils apie 2-3 minutes. Paragaukite, ar netrūksta saldumo/rūgštumo/sūrumo (jei trūksta sūrumo pašlakstykite dar šlakeliu žuvų padažo). Pabarstykite kalendromis ir patiekite su paskrudinta balta duona.
Pastabos

*Jei norite, kad aitrumo būtų mažiau, pašalkinkite čili pipiro sėklas ir membranas. Jei norite aštriau, dėkite su sėklomis

**aš naudojau šaldytus moliuskus, kurie jau apvirti, ir pakelyje esantis skystis pasūdytas. Tačiau jei naudosite šviežius moliuskus, į padažą įpilkite dar apie ½ stiklinės vandens, ir pakoreguokite sūrumo/saldumo/rūgštumo balansą atitinkamai.