
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 1 kg midijų (naudojau jau apdorotas karščiu, šaldytas)
- 1 šaukštas aliejaus (geriausia tiks kokosų)
- 1 svogūnas supjaustytas plonais pusžiedžiais
- 3 skiltelės česnako susmulkintos
- 2 čili pipirai susmulkinti (arba pagal skonį)
- 200 g kokosų grietinėlės
- 2 šaukšteliai rudojo cukraus
- 2 šaukštai žuvų padažo (arba pagal skonį)
- 1 laimo sultys (plius dar, jei norisi, patiekimui)
- šviežių kalendrų patiekimui
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Dideliame puode arba wok'e įkaitinkite aliejų ir pamažu apkepinkite svogūnus. Kai jie suminkštės, sudėkite česnakus ir dar minutę apkepinkite. Supilkite kokosų grietinėlę, įberkite cukraus, įpilkite žuvų padažo ir užvirinkite.
- Suverskite moliuskus kartu su skysčiu**, pakaitinkite kol moliuskai pilnai sušils apie 2-3 minutes. Paragaukite, ar netrūksta saldumo/rūgštumo/sūrumo (jei trūksta sūrumo pašlakstykite dar šlakeliu žuvų padažo). Pabarstykite kalendromis ir patiekite su paskrudinta balta duona.
Pastabos
*Jei norite, kad aitrumo būtų mažiau, pašalkinkite čili pipiro sėklas ir membranas. Jei norite aštriau, dėkite su sėklomis
**aš naudojau šaldytus moliuskus, kurie jau apvirti, ir pakelyje esantis skystis pasūdytas. Tačiau jei naudosite šviežius moliuskus, į padažą įpilkite dar apie ½ stiklinės vandens, ir pakoreguokite sūrumo/saldumo/rūgštumo balansą atitinkamai.