Print Recipe
Mėtinė adžika
Tai universalus gruziniškas pagardas, tinkantis su švelnia varške ar mocarela
Course Pagardai
Virtuvė Kaukazo
Raktažodis vegetariški
Pasiruošimas 10 min
Laikas 5 min
Porcijos
ml
Ingredientai
  • 125 g mėtų su minkštais koteliais
  • 10 čili pipirų žalių, be sėklų ir membranų (aš naudojau jelapeno, bet jie gana aštrūs, tad gali pakakti ir mažiau)
  • 5 skiltelės česnako
  • 20 g druskos Geriausia Maldon, bet tiks ir kitokia stambi jūros druska
Course Pagardai
Virtuvė Kaukazo
Raktažodis vegetariški
Pasiruošimas 10 min
Laikas 5 min
Porcijos
ml
Ingredientai
  • 125 g mėtų su minkštais koteliais
  • 10 čili pipirų žalių, be sėklų ir membranų (aš naudojau jelapeno, bet jie gana aštrūs, tad gali pakakti ir mažiau)
  • 5 skiltelės česnako
  • 20 g druskos Geriausia Maldon, bet tiks ir kitokia stambi jūros druska
Procesas
  1. Visus ingredientus sudėkite į blenderį ir susmulkinkite iki vientisos masės (jei norite autentikos - trinkite viską akmeninėje trintuvėje). Sudėkite į sandariai užsidarantį indelį ir laikykite šaldytuve iki mėnesio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *