Melanzane Parmigiana: itališkas baklažanų ir pomidorų apkepas
Itališkos virtuvės klasika
Porcijos
4-6asm
Porcijos
4-6asm
Ingredientai
Procesas
  1. 1. Pradėkite nuo padažo: įkaitinkite didelėje keptuvėje šlaką aliejaus ir jame apkepinkite česnakus ir ančiuvius, čiobrelių ir įalavijų lapus. Kepinkite maišydami ir patrindami mentele, kol ančiuviai „ištirps”, o česnakai paskleis aromatą. Supilkite į keptuvę konservuotus pomidorus, actą ir cukrų, įberkite druskos ir pipirų. Pamaišykite, užvirinkite, tada uždengę troškinkite apie 15-20 minučių, arba kol padažas sutrštės. Paragaukite, ar netrūksta druskos – padažo skonis turi būti gana intensyvus.
  2. 2. Kol padažas verda, pasigaminkite baklažanus. Įkaitinkite grilio keptuvę (griddle pan), jei nos neturite – paprastą keptuvę (arba įkaitinkite grilį ir baklažanus kepkite ant grlio grotelių). Baklžano juosteles patepkite alyvuogių aliejumi iš abiejų pusių ir kepinkite, kol jie gražiai apskrus (dar geriau, jei šiek tiek švelniai pridegs vietomis – taip bus dar ir dūmo skonis), iš abiejų pusių, kol baklažanai visiškai suminkštės. Išimkite jau iškepusias baklažanų juosteles ir dėkite naujas kepti.
  3. 3. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Pasiruoškite gilų kepimui skirtą indą. Indo apačioje dėkite kelis šaukštus pomidorų padažo, klokite ant viršaus baklažanų juostelių eilę (baklažanai gali užlipti vienas ant kito). Baklažanus pabarstykite druska, pipirais. Vėl dėkite pomidorų padažo sluoksnį. Ant pomidorų padažo klokite mocarela sūrio gabalėlius, pabarstykite parmezano sūriu ir baziliko lapeliais. Toliau vėl kartokite nuo pradžių: pomidorai, baklažanai, pomidorai, sūriai. Kol baigsis ingredientai. Aš darau 2 baklažanų sluoksnių kepinį. Viršuje turi būti pomidorai ir sūriai.
Pastabos

Jei norite, ant viso apkepo viršaus dar galite pabarstyti baltos duonos džiūvėsių – jie suteiks papildomo traškesio. Gal ne visai autentiška, bet labai gardu 🙂