Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 1 šaukštas aliejaus
- ½ svogūno supjaustyto smulkiai
- 1 skiltelė česnako susmulkinta
- ½ čili pipiro susmulkinto
- 1 stiklinė ryžių ilgalgrūdžių (180g)
- 450 ml sultinio geriausia vištienos, bet tiks ir daržovių (vegetariškai versijai)
- 3 šaukštai pomidorų tyrės (trintų pomidorų) arba 1 pomidoras, sutarkuotas
- druskos
- pipirų
- kalendrų patiekimui
Ingredientai
|
|
Procesas
- Gilesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus, Kai jie suminkštės, sudėkite česnakus ir dar truputį pakepinkite, tik neleiskite susvilti. Suberkite ryžius ir kepinkite kelias minutes, maišydami, kol ryžiai pasidengs riebalais ir taps mažumėlę skaidrūs (apie 5 min).
- Kitame puode užvirinkite sultinį ir sumaišykite jį su pomidorų tyre (arba tarkuotu pomidoru). Karštą sultinį supilkite į keptuvę su ryžiais, pasūdykite, įberkite pipirų, uždenkite (jei neturite dangčio uždenkite folija) ir palikite troškintis ant nedidelės ugnies apie 25 minutes. Patiekdami pabarstykite šviežiomis kalendromis.