
Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 15 min |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
Kotletams
- 500 g kalafijorų (sulaužytų nedideliais žiedkočiais)
- 50 g miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- druskos
- 3 kiaušiniai
- 50 g čederio sūrio (sutarkuoto stambiai)
- 2 šaukštai marinuotų jelapeno pipirų (susmulkintų)
- 2 šaukštai šviežių kalendrų (susmulkintų)
- sauja žalių svogūno laiškų (susmulkintų)
- Alyvuogių aliejaus (kepti)
Padažui
- ¼ stiklinės graikiško jogurto
- ¼ stiklinės majonezo
- 1,5 šaukšto laimų sulčių
- 1 česnako skiltelė (sutarkuota)
- druskos
Ingredientai
Kotletams
Padažui
|
![]() |
Procesas
- Kalafijoro žiedkočius sudėkite į garų puodą ir išvirkite garuose apie 15 minučių, arba kol bus minkšti. Palikite šiek tiek atvėsti.
- Kol kalafijorai vėsta, pasigaminkite padažą - sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite druska pagal skonį. Atidėkite į šalį.
- Kalafijorus sudėkite į didelį dubenį ir juos patrinkite šakute - nesistenkite, kad masė būtų vienalytė, kaip tik tegul lieka didesnių gabalėlių, kad jaustųsi tekstūra. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, įberkite druskos, supilkite lengvai suplaktus šakute kiaušinius, tarkuotą sūrį, jelapenus, kalendras, svogūnus ir viską sumaišykite šauktšu.
- Kepkite didesnėje keptuvėje, įkaitinę aliejų, suformavę nedidelius kotletukus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (apie 2-3 min). Nusausinkite riebalų perteklių ant popierinio rankšluosčio. Patiekite karštus arba kambario temperatūros, su padažu ir laimo skiltelėmis.
Pastabos