Print Recipe
Meduolinis keksas su sūrio pyrago įdaru
Aromatingas, minkštas ir drėgnas Kalėdų keksas su siurprizu viduje! Įsitikinkite, kad turite maždaug 2L talpos kepimo formą šiam keksui kepti.
Kalėdinis keksas su sūrio pyrago įdaru
Course Desertai
Raktažodis kepiniai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 80 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Meduoliniam keksui
Sūrio pyrago įdarui
Course Desertai
Raktažodis kepiniai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 80 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Meduoliniam keksui
Sūrio pyrago įdarui
Kalėdinis keksas su sūrio pyrago įdaru
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160C (su vėjeliu). Kekso kepimo formą (apie 2L talpos) gerai ištepkite sviestu (arba aliejumi, arba išpurkškite purškiamais konditeriniais riebalais) ir atidėkite į šalį.
  2. Pasigaminkite sūrio pyrago masę: mikseriu suplakite kreminį sūrį kartu su cukrumi ir vanile. Įmuškite kiaušinį ir toliau plakite, kol viskas gerai susimaišys. Persijokite miltus ir sumaišykite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
  3. Švariame mikserio inde iki purumo išsukite sviestą su ruduoju ir baltuoju cukrumi bei melasa ir vanile (apie 3-4 minutes). Po vieną muškite kiaušinius, kaskart labai gerai išplakdami masę.
  4. Sumaišykite miltus su prieskoniais, kepimo milteliais, soda ir druska ir viską persijokite tiesiai į indą su sviestu. Plakite vidutiniu greičiu, tik kol viskas gerai susimaišys. Pabaigoje supilkite kefyrą ir vėl sumaišykit iki vientisos masės.
  5. Supilkite ⅔ meduolinio kekso masės į paruoštą kepimo formą, mentele sulyginkite paviršių. Supilkite sūrio pyrago masę, sulyginkite paviršių. Ant viršaus užpilkite likusią ⅓ meduolinio kekso masės ir sulyginkite paviršių taip, kad pilnai užsidengtų sūrio masė.
  6. Kepkite apie 1 val ir 20 minučių, arba kol patikrinę mediniu pagaliuku jį ištrauksite sausą. Išėmę iš orkaitės palikite keksą 20 minučių formoje, kurioje jis kepė, tik tada apverskite ir išimkite iš kepimo formos, palikite pilnai atvėsti ant grotelių. Perkelkite ant serviravimo lėkštės ir pabarstykite cukraus pudra.
Pastabos
Recepto šaltinis - Emelia Jackson

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *