
Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 80 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Meduoliniam keksui
- 180 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros), plius šiek tiek kepimo formai patepti
- 170 g rudojo cukraus
- 130 g baltojo cukraus
- 70 g melasos
- 2 šaukšteliai vanilės pastos
- 3 kiaušiniai (kambario temperatūros) dideli
- 350 g miltų
- 3 šaukšteliai malto imbiero
- 2 šaukšteliai malto cinamono
- ½ šaukštelio nutarkuoto muškato riešuto
- žiupsnis smulkios druskos
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis valgomosios sodos
- 250 ml kefyro
Sūrio pyrago įdarui
- 250 g kreminio sūrio
- 40 g baltojo cukraus
- 1 šaukštelis vanilės pastos
- 1 kiaušinis (didelis), kambario temperatūros
- 1 šaukštas miltų
Ingredientai
Meduoliniam keksui
Sūrio pyrago įdarui
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 160C (su vėjeliu). Kekso kepimo formą (apie 2L talpos) gerai ištepkite sviestu (arba aliejumi, arba išpurkškite purškiamais konditeriniais riebalais) ir atidėkite į šalį.
- Pasigaminkite sūrio pyrago masę: mikseriu suplakite kreminį sūrį kartu su cukrumi ir vanile. Įmuškite kiaušinį ir toliau plakite, kol viskas gerai susimaišys. Persijokite miltus ir sumaišykite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
- Švariame mikserio inde iki purumo išsukite sviestą su ruduoju ir baltuoju cukrumi bei melasa ir vanile (apie 3-4 minutes). Po vieną muškite kiaušinius, kaskart labai gerai išplakdami masę.
- Sumaišykite miltus su prieskoniais, kepimo milteliais, soda ir druska ir viską persijokite tiesiai į indą su sviestu. Plakite vidutiniu greičiu, tik kol viskas gerai susimaišys. Pabaigoje supilkite kefyrą ir vėl sumaišykit iki vientisos masės.
- Supilkite ⅔ meduolinio kekso masės į paruoštą kepimo formą, mentele sulyginkite paviršių. Supilkite sūrio pyrago masę, sulyginkite paviršių. Ant viršaus užpilkite likusią ⅓ meduolinio kekso masės ir sulyginkite paviršių taip, kad pilnai užsidengtų sūrio masė.
- Kepkite apie 1 val ir 20 minučių, arba kol patikrinę mediniu pagaliuku jį ištrauksite sausą. Išėmę iš orkaitės palikite keksą 20 minučių formoje, kurioje jis kepė, tik tada apverskite ir išimkite iš kepimo formos, palikite pilnai atvėsti ant grotelių. Perkelkite ant serviravimo lėkštės ir pabarstykite cukraus pudra.
Pastabos