Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Vištienai
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis Ras El Hanout prieskonių mišinio*
- 1 šaukštelis kalendrų sėklų sutraiškytų
- 600 g vištienos krūtinėlių
- druskos
Kiti salotų ingredientai
- 240 g kuskuso
- 375 ml verdančio vandens
- 3 morkos supjaustytos šiaudeliais
- 160 g migdolų riešutų pakepintų, geriausia jei turit parūkytų
- 80 g džiovintų spanguolių
- 2 šaukštai aguonų
- 3 saujos šviežių kalendrų susmulkintų
Padažui
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 60 ml šviežiai sapaustų apelsinų sulčių
- 2 šaukštai obuolių acto
- 1 skiltelė česnako susmulkinta
- 1 šaukštelis Dijon garstyčių
Ingredientai
Vištienai
Kiti salotų ingredientai
Padažui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Dubenėlyje sumaišykite aliejų, ras el hanout prieskonius, kalendras, įberkite druskos ir šiuo mišiniu aptepkite vištienos krūtinėles. Pašaukite į orkaitę, kepkite 12-15 min.
- Kol vištiena kepa, suberkite kuskusą į didelį dubenį (geriausia metalinį), įberkite žiupsnelį druskos ir užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite ir palikite pabrinkti apie 5 min.
- Susimaišykite padažą iš visų išvardintų ingredientų, atidėkite į šalį.
- Išbrinkusį kuskusą pakedenkite šakute, tada suberkite morkas, spanguoles, riešutus, aguonas, kalendras. Iškepusią vištieną supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į tą patį dubenį. Viską palaisktykite padažu, sumaišykite ir patiekite atskirose lėkštėse
Pastabos
*ras el hanout yra marokietiškas prieskonių mišinys, jo yra pirkti Assorti parduotuvėje
Recepto šaltinis - Donna Hay, Life in Balance