Print Recipe
Marmurinis keksas su kava ir kardamonu
Aromatingas keksas, praturtintas kavos ir kardamono skoniais. Neįprasta keksui konsistencija dėl nemažo kiekio kiaušinių tešloje, tačiau itin skanus ir aromatingas kepinys, ypač tinkantis Velykoms
Easter bund cake
Course Desertai
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis kepiniai, kiaušiniai
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Desertai
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis kepiniai, kiaušiniai
Porcijos
porc
Ingredientai
Easter bund cake
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175C (su vėjeliu). Ištepkite kekso formą (23cm skersmens) riebalais, pabarstykite miltais.
  2. Nedideliame dubenėlyje lengvai suplakite kiaušinius ir sumaišykite juos su 90ml pieno bei vanilės ekstraktu. Atidėkite į šalį. Elektrinio kombaino inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską (idealu, jei persijosite), tada suberkite cukrų ir viską sumaišykite. Sudėkite sviesto gabalėlius ir supilkite pusę kiekio kiaušinių ir pieno mišinio, sumaišykite apie minutę, nugramdykite plakimo indo sieneles, ir toliau dalimis pilkite likusią kiaušinių masę, kaskart vis gerai suplakdami, leisdami ingredientams gerai susijungti (nepergyvenkite, kad masė gali pasirodyti tarsi susisluoksniavusi, grūdėta, taip yra dėl to, kad tešloje daug kiaušinių, taip ir turi būti).
  3. Padalinkite šią masę į dvi lygias dalis. Į vieną iš dalių įmaišykite kardamoną ir atidėkite į šalį. Mažame puode užkaiskite likusius 20ml pieno, kai jis beveik užvirs, suberkite kavos granules ir gerai sumaišykite, kad kava ištirptų. Ten pat įberkite kakavą, ir gerai sumaišykite. Šį mišinį supilkite į indą, kuriame atidėjote antrą pusę tešlos, ir viską sumaišykite.
  4. Pakaitomis į paruoštą kekso formą dėkite šviesios ir tamsios tešlos masės, pabaigoje mediniu pagaliuku arba peiliu lengvai pamakaluokite per visą kekso formą, kad kepant išgautimėte rainą marmurinį efektą. Pašaukite keksą kepti, kepkite apie 45 mimnutes, arba kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą. Išimkite keksą iš orkaitės, leiskite apie 10 min atvėsti laikant ant grotelių, o tada apverskite kekso formą, kad pyragas iškristų ir kepimo formos. Pilnai atvėsinkite ant grotelių.
  5. Jei norite, galite pasigaminti glajų ir juo patepti visą pyrago viršų: pašildykite 45ml pieno ir jame ištirpinkite 1,5 šaukšto tirpios kavos granulių, įberkite 240g cukraus pudros kartu su 30g sviesto ir viską labai gerai išsukite. Palaukite kol glajus pilnai sustings, tik tada pjaustykite.
Pastabos

Recepto šaltinis - Ottolenghi Simple

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.