Malaizijos karis su ėriena
Šis aromatingas malajų virtuvės karis apjungia kinų, indų ir tailandiečių virtuves. Vietoje ėrienos galite naudoti vištieną, labai tiks mėsa sukaulais. Patariu iškart gaminti dvigubą ar net trigubą porciją, mat karis verda ilgai, o pašildytas jis tik skanesnis!
Porcijos
4porc
Porcijos
4porc
Ingredientai
Procesas
  1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, pabarstykite ½ šaukšto kario miltelių ir pašlakstykite sojų padažu. Viską sumaišykite ir palikite pasimarinuoti bent pusvalandį (idealu, jei marinuosite pernakt).
  2. Į kombaino smulkintuvą sudėkite šalotinius svogūnus, česnakų skilteles, imbierus, išvalytus čili pipirus, suberkite makadamijų riešutus ir likusius 2,5 šaukšto kari prieskonių, ir viską sutrinkite iki tyrelės.
  3. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir supilkite pasigamintą tyrelę kartu su cinamonu ir žvaigždiniais anyžiais. Kepinkite maišydami, kol pasklis aromatas ir viskas ims lipti prie dugno, masė pasausės. Sudėkite marinuotą mėsą ir toliau kepinkite maišydami, kol neliks skysčio. Supilkite 200ml vandens, įmeskite sutraiškytą citrinžolės stiebą ir užvirinkite. Uždenkite, sumažinkite ugnį ir virkite apie 2 valandas (vištienai pakaks apie valandos).
  4. Pabaigoje supilkite kokosų pieną, užvirinkite, įberkite cukraus ir druskos pagal skonį. Patiekite su virtais ryžiais.
Pastabos

Į karį galite įdėti ir stambiai supjaustytų bulvių bei svogūnų. Šias daržoves dėkite jau apvirus mėsai (suminkštėjus), nes daržovės pernelyg ilgai verdant subyrės.