Šis aromatingas malajų virtuvės karis apjungia kinų, indų ir tailandiečių virtuves. Vietoje ėrienos galite naudoti vištieną, labai tiks mėsa sukaulais.
Patariu iškart gaminti dvigubą ar net trigubą porciją, mat karis verda ilgai, o pašildytas jis tik skanesnis!

Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 500 g ėrienos spandinės supjaustytos stambiais gabalėliais (galite pakeisti vištiena)
- 3 šaukštai kari prieskonių mišinio
- 1 šaukštas sojų padžo (aš naudojau light, arba mažiau sūrų)
- 3 šalotiniai svogūnai
- 3 česnako skiltelės
- 2 cm imbiero šaknies gabalėlis
- 2 čili pipirai (arba pagal skonį)
- 3 makadamijų riešutai (pakeiskite migdolais, jei neturite)
- 3 šaukštai augalinio aliejaus
- 1 cinamono lazdelė
- 3 žvaigždiniai anyžiai
- 200 ml vandens
- 1 citrinžolės stiebas sutraiškytas
- 300 ml kokosų pieno
- druskos, cukraus
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Mėsą nuplaukite, nusausinkite, pabarstykite ½ šaukšto kario miltelių ir pašlakstykite sojų padažu. Viską sumaišykite ir palikite pasimarinuoti bent pusvalandį (idealu, jei marinuosite pernakt).
- Į kombaino smulkintuvą sudėkite šalotinius svogūnus, česnakų skilteles, imbierus, išvalytus čili pipirus, suberkite makadamijų riešutus ir likusius 2,5 šaukšto kari prieskonių, ir viską sutrinkite iki tyrelės.
- Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir supilkite pasigamintą tyrelę kartu su cinamonu ir žvaigždiniais anyžiais. Kepinkite maišydami, kol pasklis aromatas ir viskas ims lipti prie dugno, masė pasausės. Sudėkite marinuotą mėsą ir toliau kepinkite maišydami, kol neliks skysčio. Supilkite 200ml vandens, įmeskite sutraiškytą citrinžolės stiebą ir užvirinkite. Uždenkite, sumažinkite ugnį ir virkite apie 2 valandas (vištienai pakaks apie valandos).
- Pabaigoje supilkite kokosų pieną, užvirinkite, įberkite cukraus ir druskos pagal skonį. Patiekite su virtais ryžiais.
Pastabos
Į karį galite įdėti ir stambiai supjaustytų bulvių bei svogūnų. Šias daržoves dėkite jau apvirus mėsai (suminkštėjus), nes daržovės pernelyg ilgai verdant subyrės.
Egle, citrinžolės nepakeisit niekuo. Galit jos nedėti visai, bet citrinžolė turi labai ypatingą išskirtinį aromatą, dažniausiai sutinkamą Tailando virtuvėje, tai to aromato tiesiog truks. Bet nesakau, kad ir be jos nebus skanu 🙂
Kuo būtų galima pakeisti citrinžolę?