Lietiniai su keptais rabarbarais
Rabarbarai – pačiame sezone, tad reikia į valias jų atsivalgyti. Šis pusryčių patiekalas patiks ir mažiems, ir dideliems. Įdarui galima naudoti ir šaldytus rabarbarus (po sezono)
Porcijos Pasiruošimas
8vnt 10min
Laikas Pasyvus laikas
20min 30min
Porcijos Pasiruošimas
8vnt 10min
Laikas Pasyvus laikas
20min 30min
Ingredientai
Lietiniams blyneliams
Keptų rabarbarų įdarui
Procesas
  1. Užmaišykite lietinių tešlą: išplakite kiaušinius su druska, tada dalimis dėkite miltus ir pilkite vandenį, kaskart gerai sumaišydami masę, kad neliktų jokių gumuliukų. Pabaigoje įmaišykite aliejų. Idealu, jei sumaišytą tešlą uždengę rankšluostėliu paliksite pastovėti apie 30 minučių, kad išbrinktų miltai. Prieš kepant tešlą išmaišykite, jei ji pernelyg tiršta, praskieskite vandeniu. Tešlos konsistencija tur būti gana skysta, tačiau ji turi padengti šaukšto nugarėlę.
  2. Kol laukiate, pasigaminkite rabarbarų įdarą. Didesnėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite rabarbarus, suberkite cukrų ir vanilę, kepinkite kelias minutes, kol cukrus lengvai karamelizuosis. Jei naudojate brendį, įpilkite šioje stadijoje ir palaukite, kol išgaruos alkoholis, liks tik aromatas. Suberkite krakmolą, atsargiai sumaišykite. Supilkite sultis (čia tiks bet kokios sultys, manyčiau tiktų ir raudonas vynas) ir kaitinkite ant mažos ugnies labai nemaišant, kol rabarbarai suminkštės ir masė sutirštės. Sudėkite rabarbarų įdaro masę į dubenėlį ir atidėkite į šalį kol prireiks.
  3. Įkaitinkite keptuvę lietiniams kepti (jei turite – specialią, skirtą tik lietiniams, jei ne, nieko tokio, tiks bet kuri, ypač jei ji bepridegančiu dugnu). Jei labai nedrąsu, prieš kepant pirmą blyną keptuvę galite labai plonu sluoksniu patepti aliejumi. Keptuvei gerai įkaitus, įpilkite samtelį tešlos (priklausomai nuo keptuvės dydžio, maniškei reikia apie 90ml tešlos), pavartykite keptuvę į visus šonus, kad tešla plonu sluoksniu padengtų visą dugną, palaukite, kol į viršų užsiries lietinio krašteliai (tai ženklas, kad viena pusė iškepė). Paimkite lietinį už krašto ir apverskite kita puse, vos 30 sekundžių, tik kol sutvirtės, bet nespės apskrusti. Perkelkite lietinį į didelę lėkštę, taip iškepkite likusius lietinius.
  4. Kiekvieno lietinio pusę patepkite rabarbarų įdaru, paskirstykite tolygiai. Užlenkite kitą lietinio pusę, o gautą pusmėnulį perlenkite pusiau. Blynus trumpai pakepinkite keptuvėje (su trupučiu sviesto arba aliejaus), patiekite su plakta grietinėle, arba jogurtu, arba ledais, pašlakstykite trupučiu klevų sirupo, pabarstykite cukraus pudra.
Pastabos
Receptas (mano šiek tiek modifikuotas) – kwestia smaku