Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 5 val |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 1,5 kg ėrienos kumpis
- druskos, pipirų
- 1 šaukštas susmulkintų česnakų
- rozmarinų susmulkintų (arba kitokių mėgstamų prieskoninių žolių)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Iš vakaro ėrienos kumpį nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska, pipirais, smulkintais česnakais, prieskoninėm žolelėm arba kitokiais mėgstamais prieskoniais. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite pernakt marinuotis šaldytuve. Jei neturite laiko, mėsą pabarstykite druska ir pipirais bei mėgstamais prieskoniais ir pamarinuokite bent 1-2 valandas iki kepimo.
- Užmerkite į vandenį keletą medinių kaladėlių arba skiedrų, reikalingų rūkinimui. Įkurkite Big Green Egg. Įdėkite konvEGGtorių ir metalines groteles. Ant konvEGGtoriaus pastatykite indą skysčiams surinkti. Kai temperatūra pasieks 110-120C sudėkite išmirkytas medžio kaladėles ir ant grotelių uždėkite ėrienos kumpį. Jei norite, galite kumpį įsukti į foliją, tačiau būtinai palikite visą viršų pravirą.
- Palikite mėsą lėtai kepti ir kartu rūkytis apie 4 valandas, arba kol vidinė temperatūra pasieks 70C. Padidinkite grilio temperatūrą iki 200C. Išimkite mėsą iš folijos (jei buvote į ją suvynioję - bet folijos neišmeskite, jos dar prireiks įsukti mėsai pailsėti), ir apskrudinkite kumpį iš abiejų pusių po maždaug 7 minutes. Nuimkite mėsą nuo grotelių ir įsukite į aliuminio foliją, kad pailsėtų, apie 15 min.
- Supjaustykite plonomis riekelėmis (galite ir suplėšyti), patiekite su mėgiamais priedais, garnyrais, padažais.