Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Lęšių troškiniui
- 1,5 šaukšto Alyvuogių aliejaus
- 1 morka labai smulkiai supjaustyta
- 1 svogūnas labai smulkiai supjaustytas
- druskos
- 100 ml balto vyno
- 1 lauro lapas
- 1 pomidoras supjaustytas
- 3 česnako skiltelės susmulkintos
- 350 g rudųjų lęšių (puy lentils)
- 1 l vištienos sultinio
- sauja kale lapų (nupjaukite stiebelius ir pasmulkinkite)
- 6 šviežios mėsos dešrelės (rinkitės labai geros kokybės, geriausia iš ūkininkų)
Salsa verde
- 1 riekė padžiūvusios baltos duonos (nupjaukite plutą)
- vandens arba pieno (išmirkymui)
- 1 skiltelė česnako
- 1 šaukštas kaparėlių geriausia sūdytų, nuplautų
- 3 ančiuvių filė
- sauja petražolių susmulkintų
- ½ citrinos sultys ir nutarkuota žievelė
- 60 ml Alyvuogių aliejaus
Ingredientai
Lęšių troškiniui
Salsa verde
|
|
Procesas
- Dideliame puode storesniu dugnu įkaitinkite aliejų ir ant nedidelės kaitros kepinkite susmulkintas morkas ir svogūnus, įbėrę žiupsnį druskos, kol jie visiškai suminkštės, apie 10 min. Supilkite vyną, padidinkite kaitrą, ir kepinkite kol vynas dalinai išgaruos, apie 1-2 min. Įmeskite į puodą lauro lapą, susmulkintą pomidorą, česnakus ir lęšius, supilkite vištienos sultinį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 40 minučių uždengtame puode, kol lęšiai taps al dente. Pabaigoje sudėkite kale, išmaišykite, dar minutę pakaitinkite, ir uždengę puodą nukelkite nuo ugnies.
- Kol lęšiai troškinasi, pasigaminkite salsa verde: nedideliame dubenėlyje gabalėliais suplėšytą duoną užpilkite pienu arba vandeniu ir palaukite, kol ji išbrinks (apie 10 min). Nusunkite skystį ir atidėkite į šalį. Susmulkinkite česnakus, suberkite kaparėlius ir ančiuvius, ir toliau peiliu kapokite. Tada sudėkite petražoles ir dar kapokite viską, kol gausite tolygiai susmulkintą masę. Įdėkite išmirkytą duoną ir dar šiek tiek pakapokite peiliu maišydami, kol viskas susijungs. Sudėkite šią masę į dubenėlį, įpilkite citrinų sulčių ir įberkite nutarkuotos citrinos žievelės, ir pildami alyvuogių aliejaus padarykite tirštos konsistencijos pagardą.
- Dešreles išvirkite arba apkepkite (keptuvėje arba grilyje) ir patiekite su lęšiais bei salsa verde.
Pastabos
Recepto šaltinis - Julia Busuttil Nishimura, Ostro