Lazanija keptuvėje: su rikota, špinatais ir cukinijomis
Pakelkit rankas, kas nemėgsta lazanijos. Juk čia viskas, kas geriausia: auksinis apskrudęs sūris viršuje, traškūs krašteliai, ir drėgnas vidus… Tik ši mažumėlę žalesnė ir draugiškesnė:)
Porcijos Pasiruošimas
6porc 30min
Laikas
60min
Porcijos Pasiruošimas
6porc 30min
Laikas
60min
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Jei naudojate šviežius špinatus, sudėkite juos į karščiui atsparų indą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikę 10s, kai jau špinatai suglebs, išgriebkite ir kuo geriau nusausinkite, nuspauskite iš visų jėgų rankomis skystį, o tada dar labai gerai nusausinkite špinatus popieriniu rankšluosčiu. Špinatus sukapokite peiliu. Jei naudojate šaldytus špinatus, pakaks tik atšildyti ir labai gerai nuspausti vandenį.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite kapotus špinatus, rikotą, parmezano sūrį, petražoles, mėtas, įberkite druskos ir pipirų, gerai sumaišykite.
  3. Špižinės keptuvės dugną lengvai patepkite alyvuogių aliejumi, ir išklokite lazanijos lakštais (man pakako vieno 30 cm ilgio). Ant jo dėkite trečdalį rikotos masės, ant viršaus sudėliokite cukinijų griežinėlius, ir sudėliokite mocarelos riekeles (arba pabarstykite tarkuota mocarela). Taip pakartokite su likusiais lazanijos lakštais, rikota, cukinijom ir sūriu. Ant paties viršaus sudėkite dar vieną sluoksnį cukinijų, jas patepkite aliejumi ir viršų pabarstykite papildomu sutarkuotu parmezano sūriu.
  4. Kepkite apie 60 minučių, arba kol gražiai apskrus viršus.
Pastabos

*lazanijos lakštus aš naudojau šviežius, jie parduodami 30 cm ilgio. Man prireikė 3 tokių lakštų. Tačiau tikrai tiks ir tradiciniai pirkti lazanijos lakštai, tik juos pamerkite kokiai minutei į verdantį vandenį, kad suminkštėtų, ir kai dėliosite keptuvėje, specialiai palikite kyšančius kraštelius, kad jie kepant apskrustų iki traškumo.

Recepto šaltinis – Donna Hay, One Pan Perfect