Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 100 g džiovintų spanguolių
- 4 lašišos filė (su oda, be ašakų) viso apie 500g
- 100 ml Alyvuogių aliejaus
- 4 saliero stiebai (180g), supjaustyti 1cm gabalėliais
- 30 g kedro riešutų
- 40 g marinuotų kaparėlių plius 2 šaukštai kaparėlių marinato
- 40 g žaliųjų alyvuogių (bekauliukų), supjaustytų
- ¼ šaukštelio šafrano (sumaišykite su 1 šaukštu karšto vandens)
- 20 g šviežių petražolių susmulkintų
- 1 šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės
- 1 šaukštelis citrinų sulčių
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Ingredientai
|
|
Procesas
- Džiovintas spanguoles užpilite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti, kol prireiks (apie 20 min) Lašišos kepsnelius pašlakstykite 2 šaukšteliais aliejaus, pabarstykite apie ½ šaukštelio druskos ir gausiai pagardinkite grūstais juodaisiais pipirais. Palikite pastovėti kelias minutes, kol gamisite salsą.
- Įpilkite 75ml aliejaus į didelę gilią keptuvę ir gerai įkaitinkite. Suberkite salierus ir kedro riešutus ir kepinkite apie 4-5 minutes, vis stebėdami, kad nepradėtų svilti riešutai. Nukelkite keptuvę nu ugnies, įmaišykite kaparėlius kartu su marinatu, alyvuoges, šafraną kartu su vandeniu, kuriame jis mirko, įberkite žiupsnelį druksos. {abaigoje suberkite nusausintas spanguoles kartu su petražolėmis, citrinos žievele ir sultimis. Išmaišykite ir atidėkite į šalį.
- Likusį šaukštą aliejaus įpilkite į keptuvę, įkaitinkite iki vidutinio karštumo. Dėkite lašišos kepsnelius odele į apačią ir kepkite apie 3 minutes, arba kol odelės taps traškios. Apverskite kita puse, kepkite dar apie 2-3 minutes (žiūrint kokio storumo kepsneliai), ir išimkite iš keptuvės, išdėliokite į lėkštes. Ant kepsnelių šaukštu uždėkite salsos ir patiekite.
Pastabos
Recepto šaltinis - Ottolenghi, "Simple"