Lašiša su pasta, šparagais, žirneliais ir cukinijomis
Tikras pavasarinio komforto maistas, greitai ir nesudėtingai pagaminamas: kreminė pastos paklodė ir kepta lašiša su žirneliais, šparagais bei cukinijomis.
Porcijos Pasiruošimas
4asm 15min
Laikas
30min
Porcijos Pasiruošimas
4asm 15min
Laikas
30min
Ingredientai
Patiekimui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190C (jei su apipūtimo funkcija, pakaks 175C). Išberkite pastą kepimo inde (20×30 cm), įpilkite sultinį, grietinėlę, suberkite citrinos žievelę, pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Sandariai uždenkite aliuminio folija ir pašaukite kepti 20 minučių.
  2. Kol pasta kepa, įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepkite lašišos filė (viršutine dalimi į apačią) apie 1 minutę*, tik kol šiek tiek apskrus. Išimkite iš keptuvės, atidėkite į šalį.
  3. Labai atsargiai nuimkite foliją nuo kepimo indo (pasisaugokite išsiveršiančių garų), išmaišykite pastą, sudėliokite ant pastos lašišos gabalėlius, apkepta dalimmi į viršų, švelniai įspausdami juos į pastos patalą. Aplink lašišos kepsnelius sukaišiokite supjaustytos cukinijos juosteles (susukite jas į ritinėlius, kai kurias pakiškite po lašiša), sudėliokite šparagus, pabarstykite žirnelius, viską pabarstykite trupučiu druskos, ir toliau pašaukite kepti apie 6-8 minutes* (neuždengus). Per tiek laiko daržovės turėtų būti minkštos, bet dar šiek tiek traškios. Išimkite iš orkaitės ir kelias minutes (iki 5 min) palaikykite kepimo inde prieš patiekiant, kad lašiša baigtų kepti.
  4. Pabarstykite viską svogūno laiškais, mėtų lapeliais ir citrinos riekelėmis. Patiekite iškart.
Pastabos

*Jei šį patiekalą gaminsite su tradicine lašiša (ne laukine, keta arba kupre), kepimo laiką galite pailginti minute kita. Tačiau neperkepkite jokios žuvies, antraip ji bus labai sausa.