Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 30 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 1 ir ½ stiklinės pastos risoni arba kitokios smulkios (300g)
- 2 stiklinės sultinio vištienos arba daržovių (500ml)
- ⅔ stiklinės grietinėlės 15% (160ml)
- 1 šaukštas citrinos žievelės nutarkuotos
- 1 šaukštas aliejaus alyvuogių
- 4 gabalėliai lašišos filė (be odos)
- 1 cukinija supjaustyta juostelėmis (daržovių skutikliu)
- 1 ryšelis šparagų perjautų pusiau
- 1 stiklinė žalių žirnelių šaldytų (150g)
Patiekimui
- 2 svogūno laiškai susmulkinti
- mėtų lapelių
- citrinos riekelių
Ingredientai
Patiekimui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 190C (jei su apipūtimo funkcija, pakaks 175C). Išberkite pastą kepimo inde (20x30 cm), įpilkite sultinį, grietinėlę, suberkite citrinos žievelę, pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Sandariai uždenkite aliuminio folija ir pašaukite kepti 20 minučių.
- Kol pasta kepa, įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepkite lašišos filė (viršutine dalimi į apačią) apie 1 minutę*, tik kol šiek tiek apskrus. Išimkite iš keptuvės, atidėkite į šalį.
- Labai atsargiai nuimkite foliją nuo kepimo indo (pasisaugokite išsiveršiančių garų), išmaišykite pastą, sudėliokite ant pastos lašišos gabalėlius, apkepta dalimmi į viršų, švelniai įspausdami juos į pastos patalą. Aplink lašišos kepsnelius sukaišiokite supjaustytos cukinijos juosteles (susukite jas į ritinėlius, kai kurias pakiškite po lašiša), sudėliokite šparagus, pabarstykite žirnelius, viską pabarstykite trupučiu druskos, ir toliau pašaukite kepti apie 6-8 minutes* (neuždengus). Per tiek laiko daržovės turėtų būti minkštos, bet dar šiek tiek traškios. Išimkite iš orkaitės ir kelias minutes (iki 5 min) palaikykite kepimo inde prieš patiekiant, kad lašiša baigtų kepti.
- Pabarstykite viską svogūno laiškais, mėtų lapeliais ir citrinos riekelėmis. Patiekite iškart.
Pastabos
*Jei šį patiekalą gaminsite su tradicine lašiša (ne laukine, keta arba kupre), kepimo laiką galite pailginti minute kita. Tačiau neperkepkite jokios žuvies, antraip ji bus labai sausa.