Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Pastai
- 400 g spagetti (sausų, nevirtų)
- 500 ml grietinėlės 10%
- 125 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių
- druskos, pipirų
- 2 šaukštai sūdytų kaparėlių (nuplautų ir nusausintų)
- salotų patiekimui
Žolelėmis padengtai lašišai
- 600 g lašišos filė (4x150), be odos
- ⅓ stiklinės šviežių krapų susmulkintų
- ⅓ stiklinės šviežių petražolių susmulkintų
- 1 šaukštas citrinos nutarkuotos žievelės
- druskos, pipirų
Ingredientai
Pastai
Žolelėmis padengtai lašišai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Dideliame puode užvirinkite vandenį, gerai jį pasūdykite, išvirkite spagetti 5 minutes, arba kol bus pusiau išvirę, tada nupilkite vandenį ir pasilikite ½ stiklinės to pastos vandens, kuriame spagetti virė.
- Pasiruoškite pergamentinio popieriaus krepšelius, kuriuose kepsite: atkirpkite 8 lakštus kepimo popieriaus ( maždaug po 40cm), paimkte 4 gilesnius dubenis ir juos išklokite dvigubu pergamento sluoksniu (dubenėliuose bus lengviau sudėti pastą ir žuvį prieš užrišant).
- Lašišos filė kepsnelius padalinkite į maždaug 3 dalis. Krapus ir petražoles sumaišykite nedideliame dubenėlyje, įmaišykite citrinos žievelę, druską ir pipirus. Imkite kiekvieną lašišos gabalėlį ir apvoliokite šiame žolelių mišinyje iš visų pusių, kad gerai priliptų prie žuvies, Atidėkite į šalį.
- Didesniame dubenyje sumaišykite grietinėlę, cirtinos sultis, įberkite druskos ir pipirų, supilkite pastos vandenį. Ten pat sudėkite išvirtus spagetti ir viską gerai išmaišykite.
- Spagetti padalinkite po lygiai į visus paruoštus krepšelius, supilkite ir likusį skystį. Padalinkite į kiekvieną krepšelį po lygiai kaparėlių. Tada ant viršaus dėkite po 3 gabalėlius žolelėse apvoliotos lašišos filė. Virtuviniu siūlu suriškite paketėlius ir pašaukite į orkaitę (patogiausia, jei paketėlius kepsite karščiui atspariuose dubenėliuose, bet jei tokių neturit, sudėkit į skardą. Kepkite paketėlius apie 20-23 min., kol pasta suminkštės ir lašiša iškeps. Patiekite iškart, su lėkšte žalių salotų.