Kukurūzų blynai įdaryti sūriais – Venesuelos cachapas
Minkšti ir sultingi blynai iš šviežių kukurūzų, įdaryti puikiai subalansuotu trijų sūrių mišiniu. Tiesiai iš Australijos Master Chef virtuvės 🙂
Porcijos Pasiruošimas
4porc 15min
Laikas
10min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 15min
Laikas
10min
Ingredientai
Kukurūzų blynams
Įdarui
Procesas
  1. Pasiruoškit įdarą – sumaišykit visus sūrius dubenėlyje ir atidėkite į šalį.
  2. Kukurūzus nupjaukite nuo burbuolės (pačias burbuoles galite pasilikti daržovių sultiniui), atidėkite apie 4-5 šaukštus grūdų, o likusius suberkite į blenderį. Ten pat supilkite pieną, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, cukrų ir druską. Suplakite iki vientisos masės, tada suberkite atidėtus grūdelius ir išmaišykite šaukštu.
  3. Vidutinio dydžio keptuvėje įkaitinkite sviestą, įpilkite ¼ tešlos, šaukšto nugarėle išlyginkite, kad masė pasiskirstytų tolygiai ir suformuotų apvalų paplotį. Kepkite apie 2-3 minutes, kol apačia sutvirtės ir gražiai apskrus. Atsargiai apverskite blyną kita puse. Ant iškeptosios pusės pabarstykite ¼ sūrių mišinio. Kepkite kitą pusę taip pat apie 2-3 minutes, kol apskrus. Užlenkite vieną pusę blyno įdaru į vidų ir perkelkite į lėkštę. Taip iškepkit ir likusius blynus. Patiekite su grietine, jei norite, pabarstykite grūstais pipirais.
Pastabos

Receptas iš Master Chef Australia