
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Mėsos kukuliukams
- 500 g maltos jautienos
- 2 česnako skiltelės susmulkintos
- 3 svogūno laiškai susmulkinti
- 1 šaukštas korėjietiškos pastos gochujang (jei neturite, pakeiskite kitokia švelnia čili pasta, pvz., Buga's čili. Tik pasireguliuokite kiekį, kad nebūtų pernelyg aitru!)
- 1 šaukštas sutarkuotos imbiero šaknies
- 1 šaukštelis skrudintų sezamų aliejaus
- 1 šaukštas aliejaus kepimui
Lipniam čili padažui
- 2 šaukštai sojų padažo
- 2 šaukštai medaus
- 2 šaukštai ryžių acto
- 1 šaukštas korėjietiškos gochujang čili pastos (arba kitokios švelnios čili pastos, tik pasikoreguokite kiekį pagal aitrumą)
- 1 šaukštas sutarkuotos imbiero šaknies
- 2 česnako skiltelės (sutarkuotos)
Patiekimui
Ingredientai
Mėsos kukuliukams
Lipniam čili padažui
Patiekimui
|
![]() |
Procesas
- Pradėkite nuo padažo: mažame dubenėlyje sumaišykite visus padažo ingredientus ir atidėkite į šalį.
- Maltą mėsą sumaišykite su visais likusiais ingredientais: imbierais, česnakais, svogūnais, sezamų aliejumi ir gochujang pasta. Iš gautos masės šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus (graikinio riešuto didumo).
- Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir apkepinkite kukuliukus iš visų pusių, kol gražiai apskrus (apie 5 min), tada supilkite padažą ir kepinkite toliau, vis palaistydami padažu kukuliukus, kad pasidengtų tolygiai, apie 5 minutes, arba kol padažas sutirštės.
- Patiekite su virtais ryžiais, agurkais, jei turite - su kimči ir kalendromis.
Pastabos
Recepto šaltinis - Donna Hay, One pan perfect